COVIDNieuws

Denderleeuw verstrengt coronamaatregelen vanaf 28 oktober 18 uur

De Covid-19-situatie in ons land verslechtert elk dag. Ook in Denderleeuw, en bij uitbreiding de hele regio, is het besmettingscijfer heel hoog. Om dit cijfer naar beneden te krijgen zijn strenge maatregelen en een strikte opvolging nodig. Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om de maatregelen van de Vlaamse regering met onmiddellijke ingang over te nemen en op bepaalde punten te verstrengen. De verstrengde maatregelen gaan in op 28 oktober vanaf 18 uur.

“De situatie is heel ernstig. Om het hoge besmettingscijfer naar beneden te krijgen en de curve om te buigen is het noodzakelijk dat we in eerste instantie onze sociale contacten maximaal beperken. Gisteren besliste de Vlaamse regering om, in navolging van de andere gewesten in ons land, verstrengde maatregelen te nemen. Ook in Denderleeuw willen we een kentering in de cijfers bekomen en daarom heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om met onmiddellijke ingang de maatregelen van de Vlaamse regering over te nemen en op bepaalde punten nog te verstrengen”, zegt burgemeester Jo Fonck.

Burgemeester Fonck vervolgt: “Vanaf vanavond 18 uur worden alle evenementen, georganiseerde vrijetijdsbesteding waaronder ook jeugd- en sportkampen, indooractiviteiten, de werking van cultuurhuizen en jeugdwerkactiviteiten stopgezet. Sportactiviteiten kunnen enkel buiten nog plaatsvinden en dit individueel of met maximaal 4 personen. Om ervoor te zorgen dat bubbels niet met elkaar in contact komen, werd beslist om dit ook door te trekken naar kinderen jonger dan 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar komen met andere kinderen in contact en daarna met hun eigen gezinsleden. Dit verhoogt de kans op verdere verspreiding van het virus. Ook voor hen zullen de opgesomde activiteiten niet langer kunnen doorgaan. Dit betekent dus dat de voorziene gemeentelijke sportkampen tijdens de herfstvakantie worden geannuleerd.”

“De gemeente voorziet in een noodopvang voor ouders die echt geen alternatief hebben voor kinderopvang. Om dit aan te vragen moeten zij en hun werkgever een attest invullen met een gemotiveerde omschrijving van hun aanvraag. Het attest is te vinden via denderleeuw.be/attestnoodopvang en moet ingediend worden bij Kinderopvang de Puzzel op het adres Spoorweglaan 1A, 9470 Denderleeuw of via buitenschoolseopvang@denderleeuw.be. Pas na bevestiging kan er gebruik gemaakt worden van deze opvangmogelijkheid”, vertelt schepen Sofie Renders.

“Tot slot wil ik nogmaals benadrukken dat het ontzettend belangrijk is om de genomen maatregelen strikt te volgen. De situatie is niet gemakkelijk, maar wel ernstig. De stijgende curve moeten we opnieuw ombuigen en dit is een verantwoordelijkheid van iedereen. Ik roep elke Denderleeuwenaar op om zich aan de maatregelen te houden. Beperk je sociale contacten, hou afstand van elkaar en draag een mondmasker waar dit nodig is. Hou moed, hou vol. Samen kunnen we dit”, aldus burgemeester Fonck.