Nieuws

Denderleeuwonline klaar voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

DenderleeuwOnline.be was de afgelopen week zelf even in de actualiteit naar aanleiding van het schrappen uit het adressenbestand voor gemeentelijke persberichten, maar als hoofdredacteur heb ik duidelijke toekomstplannen met de nieuwswebsite die dagelijks meer dan 800 unieke bezoekers over de vloer krijgt en door meer dan 1.400 mensen via Facebook gevolgd wordt.

 

Nico: “Het beloven in Denderleeuw spannende gemeenteraadsverkiezingen te worden, zeker na de problemen met de onbestuurbaarheid van een poos geleden. Denderleeuw zal naar alle verwachtingen 2 extra gemeenteraadsleden tellen doordat de gemeente bijna 20.000 inwoners telt.

We gaan dus van 25 naar 27 zetels. In een gemeente waar vroeger probleemloos met 2 partijen kon bestuurd worden, merkte we zelfs bij de laatste verkiezingen dat afgesloten voorakkoorden roet in het eten gooide en dat er nu dankzij de gedoogsteun van een overgelopen gemeenteraadslid bestuurd wordt”.

 

Een scenario dat Nico niet langer mogelijk acht “Denderleeuw zal, hoe de kaarten er nu voorliggen, met 3 partijen moeten bestuurd worden.

Via de redactie bereiken ons vrij veel geruchten over een megakartel zoals in Ninove of over coalities maar tot nader orde is dat in Denderleeuw nog niet bevestigd”.

 

“Om onze bezoekers zo goed mogelijk te informeren starten wij nu al met een ‘verkiezingswebsite’, dewelke alle partijen aan het woord zal laten. Gaande van een overzicht van het verkiezingsprogramma tot een voorstelling van de lijsttrekker en de ambities voor de komende bestuursperiode” vervolgt Nico.

 

“Onze kick-off is een verkiezingspoll via de website. Tussen de poll en de uiteindelijke verkiezingen hebben we nog voldoende tijd om de diverse partijen en hun kandidaten te horen. Via DenderleeuwOnline.be zullen bezoekers de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen dewelke wij aan alle partijen gaan voorleggen. Het is de bedoeling dat we na de voorstelling van alle partijen en de vragen van de bezoekers de poll opnieuw gaan organiseren. Wij zijn benieuwd of de voorstellingen via DenderleeuwOnline.be het kiespatroon zal beïnvloeden” besluit Nico.

 

De speciale website van DenderleeuwOnline.be rond de gemeenteraadsverkiezingen is terug te vinden op www.denderleeuw2018.be

 

NDB©