NieuwsPolitiek

Denderleeuwse delegatie ook op 1 mei manifestatie Vlaams Belang

Vandaag vond de 1 mei manifestatie plaats van Vlaams Belang in Aalst.

 

De manifestatie vond plaats aan het standbeeld van priester Daens. Want volgens partijvoorzitter Tom Van Grieken voelt Vlaams Belang zich net zoals priester Daens, ´getreiterd, vernederd en belachelijk gemaakt´.

 

Van Grieken :´ Het is geen toeval dat wij hier vandaag in Aalst eer betuigen aan priester Daens. Dat deden we 21 jaar geleden ook al, dat doen we vandaag opnieuw. Hij telde niet mee in de wereld van de groten. Hij mocht niet aanzitten aan de rijk gevulde tafel van de bourgeoisie. Journalisten censureerden hem weg. Maar dat deerde hem niet. Moest Daens vandaag nog leven dan ben ik ervan overtuigd dat hij een Vlaams Belanger zou zijn.´

 

Naast de partijvoorzitter kwam ook Guy D´Haeseleer (Forza Ninove) aan het woord. Ook hij verwees naar de gelijkenis tussen de partij en priester Daens. De Vlaamse en sociale strijd die hij indertijd voerde is gelijkaardig aan de strijd die Vlaams Belang nu voert.

 

Ook Vlaams Belang Denderleeuw was op de manifestatie vertegenwoordigd. Net zoals hun partijvoorzitter kaarten ook zij de graaicultuur en vriendjespolitek aan van de politici in Denderleeuw. Vlaams Belang wil een aparte sociale zekerheid voor immigranten. Dat betekent dat de sociale bijdragen van vreemdelingen in een aparte sociale kas gestort worden. En enkel uit deze aparte sociale kas kunnen vervolgens sociale uitkeringen worden betaald. Dat is de eerlijkste manier om misbruik te vermijden, ons welvaartssysteem betaalbaar te houden en het aanzuigeffect van onze sociaal zekerheid te neutraliseren.

 

NDB©