Denderleeuwse ondernemers leggen hun memorandum voor

Maandagavond presenteerde UNIZO Denderleeuw samen met de Raad Lokale Economie Denderleeuw hun ondernemers-memorandum aan de politici van Denderleeuw. In tegenstelling tot de nationale partijen, zagen we hier geen zwaarlijvige dossiers, maar wel een heel praktisch beknopte ideeënbundel die werd opgesteld door de ondernemers uit Denderleeuw zelf. 

 

Yves Nevens, voorzitter van UNIZO Denderleeuw, legde in zijn toelichting aan de politici vooral de nadruk op het creëren van een ondernemersvriendelijk klimaat: “Vooreerst moeten we werk maken van een beleidsplan lokale economie. Met andere woorden, hoe kunnen we onze bedrijven in Denderleeuw optimaal gaan ondersteunen. We moeten hen begrijpen, hen ondersteunen en hen de nodige groeikansen bieden. Daarvoor is er op z´n minst één full-time medewerker nodig die de nodige initiatieven kan nemen en provinciale en nationale budgetten naar Denderleeuw kan halen. Denderleeuw kent momenteel geen enkele degelijke ambachtelijke zone. Deze moet dus dringend worden ontwikkeld opdat onze eigen succesrijke ondernemers niet moeten uitwijken naar Ninove, Ternat of Aalst zoals nu gebeurt. Laat ons niet vergeten dat het nog altijd de kleine zelfstandige winkelier of KMO is die de truitjes van onze lokale voetbalploegen sponsort.” 

 

“Ook de adviesraden moeten eindelijk au serieux worden genomen”, vertelt Kurt Van der Kelen, voorzitter van de Raad Lokale Economie Denderleeuw. “Wanneer wij een advies voorleggen op basis van gegronde cijfers, dan dient hier rekening mee worden gehouden, of zou de gemeente op zijn minst de beleefdheid moeten hebben om een degelijk antwoord te formuleren waarom ze dit niet doen. Tevens werken we met de Raad al jaren met hetzelfde kleine budget. Het is toch niet logisch dat door een subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen ons werkingsbudget ineens met 50% stijgt.”