Nieuws

Denderleeuwse ontwikkelaar heeft tweede game klaar voor nieuwjaarsperiode

Begin dit jaar bracht Frank De Raedt uit Iddergem onder de vlag van Saffron Streams zijn eerste game uit: Broed. Negen maanden later staat de tweede telg klaar: Plot.

 

“Broed was gericht op alle leeftijden. Het was een spel over de natuur en hoe moeilijk het kan zijn voor vogels om aan eten te geraken en te overleven”, aldus Frank De Raedt. 

 

“Voor Plot ben ik een duisterder thema gaan opzoeken. Er is een PEGI 12-classificatie aan toegewezen, dat wil zeggen dat kinderen onder de 12 het spel beter niet spelen. Plot is een “turn-based” puzzelspel (de computer en de speler mogen om beurt een zet doen), wat op zich niet zo schrikwekkend is. Maar de game speelt zich wel af in een zogenaamde post-apocalyptische wereld en het is dus de verhaallijn die bij momenten angstaanjagend kan zijn. Het onderwerp is volgens mij net nu zo beklijvend omdat we weten dat er verschillende grote problemen, zoals de klimaatverandering en de toenemende sociale ongelijkheid, te weinig aangepakt worden. De meeste mensen kunnen zich waarschijnlijk wel voorstellen dat het slecht zou kunnen aflopen als we niets doen en laten belopen. Het is dat thema dat Plot gaat verkennen, en waarom het een PEGI-12 verdient.” vertelt De Raedt.

 

Plot is nu verkrijgbaar op Android en kan je downloaden voor smartphone of tablet via de Google Play Store. De eerste vijf levels zijn gratis uit te proberen, de overige 20 kan je kopen voor €1,79. De game is dus niet volledig gratis te spelen, zoals Broed dat was.

 

“De inkomsten uit reclame vielen wat tegen, dus heb ik het deze keer anders aangepakt. Je kan het spel nog steeds gratis uitproberen, maar als je het leuk genoeg vindt om uit te spelen moet je hem inderdaad kopen. Voor €1,79 koop je in veel café´s nog geen drankje, dus ik denk dat de prijs wel meevalt.” besluit Frank.

 

NDB©