Nieuws

Direct aan de slag na opleiding zorgkundige: oud-cursisten in de bloemen

Zondag 19 maart is het ‘Dag van de zorg’. Voor het Pajottenlands Centrum een uitgelezen moment om enkele ‘oud’ cursisten die als zorgkundige werken, in de kijker te zetten. Onder het motto “Warme zorg, daar gaan we voor”, gingen ze dan ook op 3 plaatsen langs met een fijne attentie.

“Anja is 23 jaar geleden in ons opleidingscentrum afgestudeerd. Ze is na haar opleiding aan de slag gegaan bij de regionale dienst Gezinszorg van Pajottenlands Centrum, waar ze ook haar stage deed. Ondertussen begeleidt en steunt ze ook onze cursisten die stage komen doen”. Anja vertelde ons “ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze deze opleiding gevolgd te hebben”.

Onmiddellijk werk

Latha, de ene dag afgestudeerd en de dag erna reeds aan de slag op haar stageplaats, werkt in het WZC Keymolen in Lennik. Het is een feit dat wie de opleiding met goed gevolg afwerkt, onmiddellijk werk vindt. Zorgkundige is immers nog steeds een knelpunten-beroep. Volgens Latha is de opleiding zeer leerrijk, zowel in het werkveld alsook in het dagelijkse leven.

Veel voldoening

Franky, afgestudeerd net voor de lockdown, is in die moeilijke periode aan de slag gegaan als zorgkundige in het WZC ’t Kartuizerhof in Lierde. Met veel enthousiasme gaf Franky ons een rondleiding in het WZC. Hij hoopt er aan de slag te blijven tot aan zijn pensioen. Hij heeft nog geen minuut spijt gehad van deze carrière-switch. Het is een drukke job maar wel een met veel voldoening.

Wie ook interesse heeft om net zoals Anja, Latha en Franky als zorgkundige te gaan werken, kan bij het Pajottenlands Centrum te Liedekerke de gratis opleiding (start 28/4) komen volgen. Er zijn nog infomomenten op 30/3 en op 17/4 telkens om 13u.

Meer info via www.pajottenlandscentrum.be of 053/641164