Nieuws

Duivels Denderleeuw brengt het WK naar Den Breughel

Binnenkort barst de Rode Duivels-gekte opnieuw los in Den Breughel. Lokaal Bestuur Denderleeuw en de Vriendenkring Brandweerpost Denderleeuw slaan met Duivels Denderleeuw de handen in elkaar om drie wedstrijden van onze nationale voetbaltrots op het WK 2022 live op het groot scherm uit te zenden.

“Den Breughel wordt voor de gelegenheid ingericht als WK-arena. Zowel in de foyer als in de grote zaal zullen de supporters de WK-matchen van onze Rode Duivels in de groepsfase van het WK 2022 op groot scherm kunnen volgen”, vertelt schepen van Sport Yves De Smet. “België start het WK op woensdag 23 november met een wedstrijd tegen Canada. Op 27 november nemen we het op tegen Marokko en op 1 december staat onze nationale ploeg oog in oog met Kroatië. Onze Rode Duivels in de finale? Ik geloof er alvast in! Als echte voetbalsupporter zit ik alvast deze drie data op het puntje van mijn stoel.”

“De laatste editie van Duivels Denderleeuw is intussen al vier jaar geleden. Door corona kon de vorige editie niet doorgaan. Na vier jaar kunnen we eindelijk opnieuw met zijn allen afzakken naar Den Breughel om onze Duivels aan te moedigen, dit met drank- en eetmogelijkheden. Ambiance gegarandeerd! Iedereen is dan ook welkom op de wedstrijddagen van de Belgen in de groepsfase. De toegang is telkens gratis en de deuren openen een uur voor de wedstrijd”, vult cultuurschepen Marleen Van der Hoeven aan.

“Onze Vriendenkring en het lokaal bestuur slaan opnieuw de handen in elkaar om de wedstrijden op groot scherm uit te zenden in Den Breughel”, vervolgt Henk Van Roy van de Vriendenkring Brandweerpost Denderleeuw. “Dit gebeurde ook al voor het EK 2016 en het WK 2018 en dat was telkens een groot succes. Het is geweldig om de sfeer op te snuiven terwijl je kan genieten van onze Rode Duivels op groot scherm. Tijdens Duivels Denderleeuw worden vriendschapsbanden opnieuw versterkt of worden er nieuwe vriendschappen gemaakt en toveren we Den Breughel om tot een waar fandorp. Hou zeker onze facebookpagina Duivels Denderleeuw in de gaten want daar zal je al onze foto’s en nieuwtjes terugvinden.”

Meer info

www.facebook.com/duivelsdenderleeuw
www.denderleeuw.be/duivelsdenderleeuw
053 645 400 – vrijetijd@denderleeuw.be