Nieuws

Eedaflegging schepencollege Denderleeuw

Vanavond was er in Denderleeuw een extra gemeenteraad voorzien.  Op de agende slechts 1 punt.  Eedaflegging van het nieuwe Schepencollege.

 

Voorzitter Geert Van Cauter gaf bij aanvang van de gemeenteraad al mee dat er deze avond geen punten waren om goed te keuren maar dat het enkel om een formele gemeenteraad ging met eedaflegging Schepencollege.  Hij wou wel de afgevaardigden van de verschillende partijen aan het woord laten om hun visie mee te geven.

 

N-VA gemeenteraadslid Waegeman:

 

N-VA heeft, na de vetes enkele jaren geleden, geen vertrouwen in de nieuwe formatie.

 

Ze wil ook nog benadrukken dat de verfransing als maar meer merkbaar is, ook in de consultaties van K&G.  40% is Franstalig en men verwacht ook dat ze in hun eigen taal aangesproken worden.

 

De bouw van meergezinswoningen helpt hier een handje mee.  Maar is blijkbaar een moeilijk bespreekbaar onderwerp.

 

Plus gemeenteraadslid Van Schelvergem.

 

Gemeenteraadslid Van Schelvergem was niet te spreken over de nieuwe formatie gezien de meningsverschillen van enkele jaren geleden. Een deel van zijn reactie kan je bekijken via ons Youtube kanaal of de link onderaan dit artikel.

 

Open-VLD gemeenteraadslid Van Dalem.

 

Open-VLD zal constructief oppositie voeren.

 

Vlaams Belang gemeenteraadslid Slagmulder:

 

Van in begin ging het bij Sp-a en CD&V over 3 zaken: postjes, postjes en postjes… Bij deze partijen heeft eigen belang steeds geprimeerd op het algemeen belang.

 

Het was volgens Vlaams Belang onafhankelijk raadslid Buydens die mee aan de basis stond van het onbestuurbaar Denderleeuw.

 

In de vorige legislatuur kenden we Mevrouw Buydens als sociaal geëngageerd gemeenteraadslid die vaak terechte vragen stelde of voorstellen deed vanuit de oppositie. Steeds opbouwend. De voorbije twee jaar hebben we hiervan niks meer gemerkt. aldus Slagmulder.

 

De gemeente werd in brand gestoken en U hebt daaraan meegeholpen. En waarom? Wat werd U beloofd? U wordt blijkbaar alleszins geen schepen, maar de kans bestaat dat U wordt beloond met heel wat postjes in intercommunales.

 

Slagmulder vergeleek zelfs met bepaalde Bijbelse taferelen waar een bepaalde figuur ooit 30 zilverlingen in ontvangst nam om verraad te plegen….

 

 

Na de verschillende pleidooien hebben de nieuwe schepen hun eed afgelegd voor Burgemeester Jan De Dier.

 

Hijzelf vertelde dat, ondanks sommigen wel dachten, hem niet ging verstoppen en verstek laten maar wel aanwezig was zodat de schepen hun eed konden aflegging oog in oog met hem.

 

De Brabanter Nico ©