Nieuws

Eerste graad GO! Atheneum Denderleeuw houdt “Dag van de gezondheid”

Het eerste en het tweede middelbaar van GO! Atheneum Denderleeuw hield vandaag hun tweejaarlijkse “Dag van de gezondheid”. De dag van de gezondheid besteed aandacht aan mentale en lichamelijke gezondheid. Er worden de hele dag workshops gegeven door de leerkrachten, zodat de leerlingen aan zeven verschillende workshops hebben deelgenomen.

De leerlingen leren bij over gezonde voeding, en gaan ook meteen aan de slag door fruitbrochettes te maken (die ze uiteraard daarna mogen opeten). Fruit eten kan dus écht wel leuk en cool zijn!

Ze maken ook kennis met ‘Awel’, een organisatie die zich vooral toespits op mentale gezondheid bij jongeren. Er was ook een actief uurtje bij waarbij de leerlingen konden kiezen uit dans of voetbal.

Omdat een groot deel van het leven van de leerlingen zich online afspeelt, werden er ook workshops gegeven rond online gedrag en de gevaren die het delen van filmpjes en foto’s met zich mee kunnen brengen.

In een gezelschapsspel leerden ze bij over de gevaren van roken en andere verslavende middelen. Leerlingen zitten ook met heel wat vragen over transgenders. Een workshop over genderidentiteit brengt duidelijkheid en zorgt voor meer openheid omtrent dit onderwerp.