Nieuws

Eerste Kerstmarkt op het Dorp in samenwerking met Maspoe op zaterdag 17 en zondag 18 december

Op zaterdag 17 en zondag 18 december kan je in Denderleeuw de kerstsfeer opsnuiven op de eerste Kerstmarkt op het Dorp, met heel wat drank- en eetkraampjes uitgebaat door lokale verenigingen en handelaren. Het Lokaal Bestuur werkt samen met Maspoe om er een gezellig weekend van te maken met optredens, mobiele animatie, kermisattracties en het huis van de Kerstman.

“Dit jaar organiseren we voor de allereerste keer een heuse Kerstmarkt op het Dorp in samenwerking met Maspoe. We nodigen iedereen uit om te genieten van een lekker drankje of hapje in een gezellige sfeer. Optredens van Karmasuits, Commerwell, Lady and the Tramps en Lindsay zorgen voor de nodige ambiance en sfeer. De vorige kerstperiode was wat soberder omwille van COVID, toen was er sprake van een avondklok en konden evenementen zoals deze maar beperkt of zelfs niet plaatsvinden. We zijn dan ook blij dat we dit jaar voor extra sfeer en beleving kunnen zorgen voor onze burgers”, zegt schepen van Feestelijkheden Marnick Vaeyens.

Steun lokale handelaren en verenigingen

“Lokale handelaren en verenigingen kunnen zich inschrijven om een leuke stand op te zetten op de Kerstmarkt en er zijn verder ook 6 chalets voorzien. Inschrijven doe je via de website van Maspoe. De Kerstmarkt is dus het ideale moment om hen te steunen voor de kerstperiode en een cadeautje te kopen voor iemand. Mobiele animaties en kermisattracties zorgen voor de nodige ambiance voor jong en oud. We hopen dat deze eerste editie een groot succes is en wie weet wordt de Kerstmarkt wel een vaste waarde in Denderleeuw, net zoals de Braderie”, zegt schepen voor lokale economie Jan De Nul.

Het Huis van de Kerstman

“Ook aan de jeugd is gedacht. Je kan verenigingen steunen door bij hen iets te kopen of te drinken. Met de kleinsten kan je intussen op bezoek bij de kerstman in het Huis van de Kerstman in Den Breughel. Kindjes kunnen de kerstman bezoeken op zaterdag tussen 17 en 20 uur en op zondag tussen 13 en 17 uur. Maandag en dinsdag zijn voorzien voor de scholen. Wie de ingekleurde tekening, verspreid via de school, aan de Kerstman geeft krijgt een kleinigheid! Een leuke foto als aandenken maakt het bezoek compleet”, zegt schepen voor Jeugd Sofie Renders.

Programma:

ZA 17/10
• 18 uur – Karmasuits
• 20 uur – Commerwell

ZO 18/10
• 14 uur – Lady and the Tramps
• 18 uur – Lindsay

Inschrijven voor een kraampje op www.kerstmarktdenderleeuw.be.