Einde politieke impasse in zicht?

Update 4

 

Het belooft een bewogen gemeenteraad te worden op maandag 9 november.

 

De agenda telt immers maar één punt: de samenstelling van een nieuw schepencollege. En daar zitten enkele verrassingen tussen.

 

Zo wordt Jo Fonck (SP.A) 1ste schepen, Jan De Nul (CD&V) 2de schepen, Yves De Smet (SP.A) 3de schepen, Sofie Renders (CD&V) 4de schepen en ten slotte Jürgen Ruysseveldt (SP.A) 5de schepen.  Er is in de gemeenteraad een nipte meerderheid met 13 zetels op 25.

 

Exit Alberic Sergooris bij CD&V dus? Helemaal niet: los van de burgemeester ontbreekt het 6de schepenambt (en tevens voorzitter van het OCMW) nog in het lijstje… In de wandelgangen circuleert de naam van Lieven Vernaillen (SP.A) als opvolger van Koen D´Haenens (N-VA) als OCMW-voorzitter en 6de schepen. 

 

Sergooris wordt genoemd als tijdelijk burgemeester (er werd in die zin een voordrachtsakte getekend tussen SP.A/open, CD&V en onafhankelijk raadslid Buydens). Een post die hij zou doorschuiven eens Jo Fonck van alle blaam gezuiverd is in de lopende juridische dossiers die volgens de ene afgesloten zijn en volgens de andere nog steeds in volle onderzoek zijn. Sergooris zou, eens Jo Fonck burgemeester wordt, opnieuw een schepenambt opnemen.

 

Volgens onze bronnen blijft burgemeester De Dier (ex-N-VA, nu DVD) voorlopig op post.

 

We mochten volgende reacties ontvangen: Kristof Slagmulder van Vlaams belang: "Degenen die de gemeente maandenlang geblokkeerd hebben en de CD&V-schepenen die maandenlang niks gedaan hebben, maar wel telkens hun vette schepenwedde in ontvangst namen, belonen zichzelf nu met een nieuw schepenmandaat. Vlaams Belang zal tegen dit linkse bestuur alvast keiharde oppositie voeren!"

 

Groen Denderleeuw zegt "We zullen constructief oppositie voeren. We blijven beleidsvoorstellen aanbieden die het leven van de inwoners van onze mooie gemeente aangenamer maken." Bij Groen Denderleeuw vragen ze zich ook luidop af of er deze keer een schepen van Dierenwelzijn zal zijn.

 

Later meer…