NieuwsSport

Elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

Samen bouwen we aan buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Daarom doet Lokaal Bestuur Denderleeuw mee aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Zo zet Denderleeuw de komende 4 jaar stap voor stap in op meer beweging in onze buurten.

De voorbije dagen verschenen her en der nieuwe borden en stappensignalisaties in het straatbeeld van Denderleeuw. Ze tonen dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren.
“Door deel te nemen aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ willen we onze inwoners er zich bewust van maken dat je niet enkel door actief te sporten aan je gezondheid werkt, maar dat het ook kan door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Deze stappen kan je makkelijk integreren in je dagelijkse leven: tijdens verplaatsingen, op het werk, in je vrije tijd of thuis”, legt Sofie Renders, schepen van Gezondheid, uit.
“Denderleeuw draagt al jarenlang de titel van ‘Gezonde Gemeente’ en dit project past perfect in onze actieplannen rond gezond leven. Bovendien is werken aan welzijn en een goede gezondheid een van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) waaraan we ons steentje willen bijdragen. En uiteraard is ‘Denderleeuw in beweging’ het motto van ons meerjarenplan, waarbij ‘Bouwen aan Buurten’ en ‘Iedereen Mee’ belangrijke strategische doelstellingen zijn. Onder meer met deze campagne zetten we die ambities om in de praktijk.”

Denderleeuw zorgt niet alleen voor een beweegvriendelijke omgeving door het aanbrengen van stappensignalisatie. Ook nodigt het lokaal bestuur zijn inwoners uit om massaal raamaffiches op te hangen. Die kunnen gedownload worden op www.10000stappen.be.
“Deze raamaffiches vertellen dan weer dat voldoende bewegen veel meer voordelen heeft dan alleen een goede gezondheid. Je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter, je hebt meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder”, vult sportschepen Yves De Smet aan. “Deze campagne wil immers ook tonen dat bewegen nog heel wat andere voordelen heeft. Je voelt je mentaal sterker, je bouwt aan een sterker immuunsysteem, je versterkt je spieren en botten… Je hebt dus geen excuses meer om niet aan die actieve leefstijl te werken. Bewegen is de boodschap. En daarbij telt elke stap!”