Er zit muziek in onze gemeente

Onder de titel "er zit muziek in onze gemeente" stelde SP.A/Open, CD&V en onafhankelijk raadslid Marleen Buydens hun "EINDELIJK"-moment voor aan de talrijk opgekomen pers.

 

Het nieuwe bestuur wil een nieuw en positief verhaal voor Denderleeuw brengen. En dat is nodig. Want er is een lange periode van stilstand en onbestuurbaarheid geweest. Maar, zo staat in het lijvige persdocument te lezen "We maken er geen woorden meer aan vuil".

 

Jo Fonck geeft toe dat hij graag opnieuw burgemeester was geworden, maar dat de hele ploeg Alberic Sergooris als burgervader naar voor schuift "Alberic stapte als nieuweling in de Denderleeuwse politiek. Hij loopt niet het risico op verdachtmakingen in oude dossiers door leden van andere fracties, zoals we deze gekend hebben de afgelopen jaren".

 

Met Sergooris als burgemeester hoopt de nieuwe ploeg om van de gemeente opnieuw een bruisende en feestende muzikale gemeente te maken, die ze steeds geweest is.

 

Alberic: "Vanuit mijn ervaring de afgelopen maanden, als nieuweling in de politiek, heb ik gezien hoe desastreus politiek kan zijn, hoe snel vertrouwen zoek kan raken, hoe macht het slechte in mensen kan boven halen. Met de collega´s aan tafel (SP.A, Open, CD&V en Marleen Buydens, nvdr) heb ik deze negatieve gevoelens niet. Ik ben enorm blij dat de positieve energie van de mensen rond deze tafel gebundeld kan worden en dat we eindelijk kunnen gaan besturen, dat we Denderleeuw vooruit kunnen helpen, dat we weer graag in Denderleeuw kunnen leven, wonen, leren, werken, sporten en feesten".

 

Marleen Buydens, onafhankelijk raadslid, laat weten dat ze samen met Arnold Eeman het huidige project steunen "Stilstaan is achteruitgaan, wij willen enkel nog vooruit".

 

Het vertrouwen in de nieuwe ploeg is groot: "We beseffen wel dat 13 van de 25 zetels een kleine meerderheid is. Maar liever gaan we in zee met een kleine meerderheid vol vertrouwen, dan met een grote meerderheid vol wantrouwen" besluit nieuw burgemeester Alberic Sergooris.