Nieuws

Extra bushalte De Lijn in wijk Leeuwbrug

Akkoord over extra bushalte De Lijn in wijk Leeuwbrug

 

De gemeente Denderleeuw en De Lijn zijn tot een akkoord gekomen om een extra bushalte te creëren aan het kruispunt van de Spoorweglaan en de Kruisstraat in Denderleeuw. Daardoor kunnen de inwoners van de wijk Leeuwbrug opnieuw makkelijker gebruik maken van het openbaar busvervoer.

 

Door de bouw van de nieuwe Kemelbrug konden de bussen niet meer langs deze weg rijden naar het station en werd een nieuwe halte ingericht aan de pendelparking in de Kouterbaan. Nu blijkt dat de halte in de Kouterbaan de beste stopplaats is voor de reizigers op de buslijnen die de stations van Aalst, Denderleeuw en Ninove verbinden.

 

Omdat die snelle bereikbaarheid belangrijk is voor pendelaars, opteren De Lijn en het gemeentebestuur ervoor om de halte in de Kouterbaan te behouden. Uiteraard kan het niet de bedoeling zijn om de inwoners van de stationsbuurt en de wijk Leeuwbrug in de kou te laten staan, Daarom blijft er 1 buslijn wel naar de voorkant van het station rijden. Deze lijn passeert op ons grondgebied ook langs Welle, de wijk Hemelrijk en het dorpscentrum van Denderleeuw. Deze lijn is met andere woorden meer gericht op inwoners die zich in onze gemeente met het openbaar vervoer willen verplaatsen, niet noodzakelijk naar het station.

 

De gemeente is gesprek aangegaan met De Lijn om de bussen verder te laten rijden in de A. Rodenbachstraat tot aan de andere kant van de Spoorweglaan, aan het kruispunt met de Kruisstraat. De Lijn is dan ook akkoord gegaan om een extra bushalte te voorzien in de buurt van dit kruispunt Spoorweglaan/Rodenbachstraat/Kruisstraat.  

 

´Het is in elk geval een goede zaak dat de inwoners van de dichtbevolkte wijk Leeuwbrug opnieuw makkelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer´, zegt schepen Lieven Vernaillen.  ´Ook de bezoekers en bewoners van WZC Rodenbach hebben opnieuw een halte in de buurt, op zo’n 100 à 130 meter van het woonzorgcentrum. Dat is ook niet onbelangrijk voor de mobiliteit van de rusthuisbewoners.´

 

NDB