Sport

FCV Dender EH en Laura De Neve gehuldigd in Denderleeuw

Vandaag werden FCV Dender en Laura De Neve gehuldigd door Lokaal Bestuur Denderleeuw als blijk van waardering voor hun prestaties van het afgelopen voetbalseizoen. Laura De Neve, kapitein bij Anderlecht en Red Flame, werd dit jaar verkozen tot profvoetbalster van het jaar. FCV Dender EH schopte de bal richting nationaal voetbal 1B.

“Wat een fantastisch voetbaljaar heeft Denderleeuw achter de rug… Zaalvoetbalploeg ZVC Doordrijvers Denderleeuw speelde kampioen en promoveert nu naar derde nationale futsal. Standaard Denderleeuw promoveerde net niet naar eerste provinciale, maar speelde een prachtseizoen. Denderleeuwenaar Gianni Scheerlinck werd verkozen tot beste speler in de eerste provinciale en Siebe Van der Heyden ontpopte zich tot sterkhouder bij Union en werd geselecteerd voor de Rode Duivels. Laura De Neve werd met Anderlecht landskampioen in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal. En als kers op de taart dwong FCV Dender EH na een zinderende eindronde de promotie af naar 1B in het nationaal voetbal. Het is mooi om te zien hoeveel sportief talent er in onze gemeente aanwezig is”, zegt schepen Yves De Smet.

“Deze opmerkelijke prestaties konden we niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. FCV Dender EH veroverde eindelijk terug een plekje in het nationaal voetbal. Volgend jaar staan er in het sportpark A. De Pelsmaeker dus weer heel wat spectaculaire matchen op het programma. Onder andere RWDM, Waasland Beveren, Beerschot… maar ook de beloftenploegen van Standard Luik, Club Brugge, Genk en Anderlecht zullen er te bewonderen zijn”, vult schepen Sofie Renders aan.

“We kunnen niet anders dan een welgemeende dankjewel en proficiat zeggen aan zowel FCV Dender als Laura De Neve. Laura kon er helaas niet bij zijn op het huldigingsmoment. De voorbereidingen voor het EK met de Red Flames zijn volop aan de gang. Hopelijk kunnen we in de toekomst onze gemeente nog meer op de sportieve kaart zetten”, besluit De Smet.