Nieuws

Ferm brengt met de Appelbabbelbak klein geluk in donkere dagen

De winterdip én twee jaar coronaleed knagen aan ons mentaal welzijn, eenzaamheid piekt. Vrouwennetwerk Ferm wil dat doorbreken met de Appelbabbelbak en nodigt iedereen uit om mee te bakken op 6 februari. De Appelbabbelbak is een warm feest van samen babbelen en geven, voor een beetje meer geluk in donkere dagen.

Ferm koos voor de Troostplek op het plein voor Huyze St. Pieter als hotspot van de Appelbabbelbak. Het plein ligt in een buurt waar inwoners snakken naar een goeie babbel.

“Wie houdt niet van een gezellige babbel, een luisterend oor en ook nog een lekker stukje gebak? We willen mensen iets geven om naar uit te kijken. Het is ook een kans om voor iemand anders iets te doen. Met de Appelbabbelbak vragen we aandacht voor de meest eenzamen onder ons. Die zijn er vandaag meer dan ooit ”, zegt Nele Van Schelvergem van Ferm Welle.

Ferm hoopt dat de Appelbabbelbak een jaarlijkse traditie wordt in Welle. Een vast ritueel op 6 februari, waarbij samen zorgen voor elkaar hoog in het vaandel staat. Wie op zoek is naar inspiratie of lekkere recepten met appels in de hoofdrol kan bij Ferm terecht.