Fietser en agenten redden drenkeling uit Dender

Een 70-jarige fietser is vrijdagavond met zijn elektrische fiets per ongeluk in de Dender terecht gekomen. Ter hoogte van de Schiptrekkersbrug liep het om nog ongekende reden fout en sukkelde de fietser in het water.

Fietser Jan Roels die eveneens op het jaagpad langs de Dender reed zag alles gebeuren en twijfelde geen seconde om het slachtoffer, dat toen al op zijn buik in het water lag, te redden. Jan sprong in het water maar kon de klus niet alleen klaren en riep om hulp. Sven Timmermans passeerde met zijn fiets en ging zonder morren in op de vraag om Jan te helpen.

Het water in de Dender was bijzonder koud, ondertussen had een andere passant de hulpdiensten verwittigd. De ambulance en politie kwam ter plaatse.

Door middel van het vormen van een menselijke ketting probeerde de agenten de drenkeling en zijn redders uit het water te helpen. Een klus die niet zo eenvoudig bleek, want een inspecteur van de politiezone Denderleeuw-Haaltert sprong in het water om iedereen op het droge te krijgen. Het slachtoffer werd met onderkoeling overgebracht naar het ziekenhuis, maar stelt het ondertussen goed.

Wim Van Vaerenbergh van de politiezone Denderleeuw-Haaltert is blij met de actie van de fietsers en de agenten en denkt dat ze binnenkort zullen gehuldigd worden.