COVIDNieuwsSport

Geen Duivels Denderleeuw tijdens het EK voetbal dit jaar

In de jaren dat een EK of WK voetbal plaatsvindt, organiseert Lokaal Bestuur Denderleeuw samen met vzw Vriendenkring Brandweerpost Denderleeuw een supportersdorp ‘Duivels Denderleeuw’ in zaal Den Breughel waarbij de wedstrijden op groot scherm worden uitgezonden. Om de lokale horeca extra ademruimte te geven na het moeilijke coronajaar, zal er dit jaar geen EK-dorp georganiseerd worden.

“In Denderleeuw barst bij elk EK of WK de Duivels-gekte los. Samen met vzw Vriendenkring Brandweerpost Denderleeuw slaat onze sportdienst dan telkens de handen in elkaar om de wedstrijden van onze Rode Duivels live op groot scherm uit te zenden. We hebben ervoor gekozen om dit niet te organiseren voor het EK dit jaar. Onze lokale horeca heeft een uitzonderlijk moeilijk jaar achter de rug door de coronacrisis en we willen solidair zijn met hen”, zegt schepen Yves De
Smet.

“Daarom doen we ook een warme oproep aan alle Denderleeuwse voetbalsupporters om de wedstrijden met een fris drankje op café te bekijken en zo onze lokale horeca extra te steunen”, aldus schepen Jan De Nul.

Henk Van Roy, voorzitter van de vzw Vriendenkring Brandweerpost Denderleeuw, deelt de mening van schepen De Smet. “Ook wij hebben – net zoals vele andere verenigingen – door de coronacrisis onze activiteiten niet kunnen laten plaatsvinden en bijgevolg geen inkomsten gegenereerd. We waren het er echter snel over eens dat gezien de huidige omstandigheden we ons solidair willen opstellen met de horeca die zwaar geleden heeft onder de pandemie. We besloten dus in samenspraak met de gemeente om geen EK-dorp te organiseren deze zomer. We kijken er uiteraard wel naar uit om naar de toekomst toe het evenement Duivels Denderleeuw opnieuw op de kaart te zetten”, aldus Henk Van Roy.