COVIDNieuws

Gemeente Denderleeuw brengt met ‘Denderleeuw Klinkt!’ alternatief voor jaarlijkse nieuwjaarsdrink

Omwille van de coronamaatregelen ziet de gemeente Denderleeuw haar jaarlijkse traditionele nieuwjaarsdrink voor inwoners in het water vallen. Daarom brengt de gemeente met ‘Denderleeuw Klinkt!’ een digitaal alternatief. De artiesten Lindsay, Die Verdammte Spielerei en Schntzl doken de studio in voor een unieke livesessie. Dit uurtje muzikaal vermaak zal op 1 januari om 20 uur te bekijken zijn via de gemeentelijke Facebookpagina en het YouTube-kanaal.

“Ieder jaar organiseren we op één van de dorpspleinen een gezellige nieuwjaarsdrink voor onze inwoners. Helaas valt deze volgend jaar door de coronamaatregelen in het water. Omdat we toch samen met onze inwoners willen klinken op een gezellig en gezond 2021, brengen we een digitaal alternatief. Met ‘Denderleeuw Klinkt!’ brengen we met Schlagerzangeres Lindsay, Die Verdammte Spielerei en Schntzl een streepje talent van eigen bodem. Zowel Lindsay, de frontman van Die Verdammte Spielerei, Stefaan De Winter, en Casper Van De Velde, de drummer van Schntzl, hebben Denderleeuwse roots”, vertelt schepen van Feestelijkheden, Marnick Vaeyens.

“We zijn bijzonder trots om dit mooie, muzikale alternatief aan onze inwoners te kunnen schenken. Het programma is dan ook niet min. De heren van Die Verdammte Spielerei zijn gekend als het zotste wandelorkest van het westelijk halfrond. Ze lopen nooit verloren dankzij hun actieve en oplettende Herr Kapellmeister Stefaan De Winter. Voor de gelegenheid zingt hij samen met Lindsay een uniek duet van het nummer ‘De klok tikt door’ onder leiding van de muzikanten van het knotsgekke muziekorkest Die Verdammte Spielerei. Lindsay, een vaste waarde in de Vlaamse Showbizz, kennen we van hits als ‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’, ‘Ik weet nog wat ik zei’ en ‘Kus Me’. Het jazzduo SCHNTZL, bestaande uit pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde, combineert jazz met elektronica. Hun minimalistische en filmische muziek doet denken aan Philip Glass en GoGo Penguin. Drie jaar geleden gooide het tweetal hoge ogen met hun titelloze debuutalbum en in 2020, verscheen hun tweede album ‘Catwalk’”, aldus schepen van cultuur, Alberic Sergooris.

Deze bijzondere livesessies bieden voor elk wat wils. Daarnaast mag je ook een persoonlijke nieuwjaarswens vanuit het gemeentebestuur verwachten. Wie nu al een voorsmaakje wil, kan de teaser op de gemeentelijke Facebookpagina en het YouTube-kanaal bekijken. De livesessies zullen op 1 januari om 20 uur te bekijken zijn via de gemeentelijke Facebookpagina en het YouTube-kanaal.