COVIDNieuws

Denderleeuw gaat mondmaskers uitdelen aan inwoners boven de 12 jaar

Iedere inwoner van Denderleeuw, ouder dan 12 jaar, ontvangt binnenkort een herbruikbaar mondmasker van de gemeente. Ook het gemeentepersoneel en de leerkrachten van alle Denderleeuwse scholen krijgen er een. Hiermee anticipeert het gemeentebestuur op de versoepeling van de coronamaatregelen die er zit aan te komen.

“We ontvangen signalen dat een versoepeling van de coronamaatregelen er zit aan te komen. Als de maatregelen versoepeld worden, is de kans groot dat we met z’n allen een mondmasker moeten dragen. Nu al wordt er geadviseerd om een mondmasker te dragen op plaatsen waar een afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden. Dit advies wordt hoogstwaarschijnlijk uitgebreid naar de gehele samenleving”, zegt burgemeester Jo Fonck.

“De gezondheid van onze inwoners, medewerkers en leerkrachten komt op de eerste plaats. Daarom krijgt ieder van hen die ouder is dan 12 jaar een herbruikbaar mondmasker. Voor kinderen jonger dan 12 jaar blijkt een mondmasker minder efficiënt te zijn en wordt het niet aangeraden”, legt schepen Jan De Nul uit.

“Door herbruikbare mondmaskers te voorzien, willen we de mensen zo veel als mogelijk beschermen. We kiezen voor een herbruikbare variant omdat andere mondmaskers, zoals bijvoorbeeld chirurgische, beschikbaar moeten blijven voor ziekenhuizen en zorgverstrekkers. Onze diensten zullen nagaan welke herbruikbare maskers de beste bescherming bieden. Als die oefening gemaakt is, kopen we de mondmaskers aan en worden ze verdeeld onder de inwoners, personeelsleden en leerkrachten”, aldus burgemeester Fonck.