Gemeente Denderleeuw lanceert digitale Denderleeuwbon

Vanaf vandaag is de Denderleeuwbon online te koop via www.denderleeuwbon.be. De Denderleeuwbon is een digitale cadeaubon waarmee je bij tal van lokale handelaren in Denderleeuw digitaal kan betalen. Voor de lancering van de Denderleeuwbon geeft Gemeente Denderleeuw op de eerste 3000 verkochte bonnen van 25 euro een korting van 5 euro.    

Schepen van Lokale Economie Jan De Nul, schepen van ICT Marnick Vaeyens en burgemeester Jo Fonck mochten vanochtend als eersten het nieuwe online platform uittesten.

“Met dit project willen we onze lokale handelaren een duwtje in de rug geven. Gezien de aanslepende coronacrisis en de nefaste gevolgen voor de lokale economie, kunnen onze ondernemers alle steun gebruiken. Daarom bieden we alle lokale handelaren de mogelijkheid aan om de Denderleeuwbon als veilig en contactloos betaalmiddel aan te bieden in hun handelszaak. En het kost hen bovendien niets. Het gemeentebestuur neemt namelijk de volledige kost van het project en het Cirklo-platform op zich”, legt schepen Jan De Nul uit.

“Het systeem van de Denderleeuwbon is dus helemaal gratis voor onze ondernemers, en bovendien gaat er ook geen administratieve rompslomp meer mee gepaard zoals dat was bij de papieren bon. Alles gebeurt via een beveiligd systeem. Daarvoor werken we samen met The Studio van Belfius en met Onze Stads App. De betalingen gebeuren door middel van een webapplicatie en dus kan de handelaar met een druk op de knop een ontvangen bon innen. Het bedrag van de aankoop wordt vervolgens op zijn bankrekening gestort zonder dat hij hiervoor verder iets moet doen. Zeer handig. En dat blijkt uit de respons: al meer dan 75 ondernemers hebben zich geregistreerd en er komen er nog elke dag bij.”

Ook voor de klanten is de Denderleeuwbon een handig én contactloos betaalmiddel. “In deze eindejaarsperiode is het een ideaal cadeau om te schenken aan familie of vrienden, of om te krijgen natuurlijk”, vult schepen Marnick Vaeyens aan. “Je kan 7 dagen op 7, 24 uur op 24, van thuis een Denderleeuwbon aanschaffen via www.denderleeuwbon.be. Via een knop wordt je doorverwezen naar de Cirklo-webshop, waar je 1 of meer bonnen van 25 of 50 euro kan kopen. Je betaalt online en je ontvangt meteen een mail met je Denderleeuwbon in de bijlage. Wie niet helemaal mee is met de digitale trein kan overigens ook in het gemeentehuis een bon aanschaffen.”

“Vervolgens kan je je aankopen doen bij een heleboel lokale ondernemers in Denderleeuw. Dat gaat al even makkelijk: je toont je bon, de handelaar scant de QR-code in en de betaling is gebeurd. Heel simpel allemaal. Je kan dezelfde QR-code trouwens meermaals gebruiken tot het bedrag van je bon opgebruikt is. De bonnen blijven tot 1 jaar geldig vanaf de aankoopdatum.”       

Voor de lancering van de digitale Denderleeuwbon biedt Gemeente Denderleeuw de shoppers een mooie korting aan. “Op de eerste 3000 verkochte bonnen van 25 euro wordt via een promotiecode in de webshop een korting gegeven van 5 euro. Koop je een bon van 25 euro, zal je dus maar 20 euro moeten betalen. Zo wil het gemeentebestuur de inwoners stimuleren om bewust lokaal te shoppen en de Denderleeuwse ondernemers te steunen”, besluit schepen Jan De Nul. “Je koopt lokaal en betaalt digitaal. Zo simpel was lokaal shoppen nog nooit!”

Alle info vind je op www.denderleeuwbon.be en www.shopindenderleeuw.be.