Gemeente Denderleeuw richt mobiliteitsplatform op

Denderleeuw is een dichtbevolkte gemeente met uitdagingen op stadsniveau op het vlak van mobiliteit. Om op deze uitdagingen een antwoord te bieden, wordt een mobiliteitsplatform opgericht dat zal fungeren als een officiële adviesraad voor de gemeente.

 

“Als schepen voor Mobiliteit ben ik er me 100% van bewust dat de mobiliteit in onze gemeente anders moet. Er moeten belangrijke stappen gezet worden richting een verkeersveiliger Denderleeuw”, zegt schepen Yves De Smet. “Er staan ons dan ook heel wat uitdagingen te wachten en daarom willen we een mobiliteitsplatform met mobiliteitsexperten oprichten dat zal fungeren als officiële adviesraad voor de gemeente. Met dit platform willen we samen met relevante partners in de diepte nadenken over mobiliteitsthema’s en advies geven aan het gemeentebestuur.”

 

Kandidaturen mobiliteitsplatform

 

Het gemeentebestuur doet een oproep aan de bevolking om zich kandidaat te stellen voor het mobiliteitsplatform. De kandidaten moeten voldoen aan volgende voorwaarden:

 

  • Gedomicilieerd zijn in Denderleeuw;
  • Op professioneel vlak een link hebben met mobiliteit. Uit deze link moet blijken dat de kandidaat kennis heeft van de mobiliteitswetgeving en de principes van een goed mobiliteitsbeleid;
  • Geen politiek mandaat opnemen binnen de gemeente Denderleeuw.

 

Een kandidatuur indienen kan tot 15 juli 2019 door een mail te versturen naar mobiliteit@denderleeuw.be of per brief naar dienst Mobiliteit, A. De Cockstraat, 9470 Denderleeuw. Kandidaturen kunnen ook persoonlijk afgegeven worden aan het onthaal van het administratief centrum ter attentie van de dienst Mobiliteit.