Nieuws

Gemeente lanceert gloednieuw magazine Schakel en digitale nieuwsbrief

Vandaag valt het gloednieuwe gemeentemagazine ‘Schakel’ voor het eerst in meer dan 9000 Denderleeuwse brievenbussen. Schakel is een tweemaandelijkse magazine met leuke verhalen over de Denderleeuwse inwoners en verenigingen en met bijdragen over het beleid en de dienstverlening van het lokaal bestuur. Wie graag op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes kan zich ook abonneren op de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Ook de eerste nieuwsbrief ging vandaag de deur uit.

Gemeentemagazine Schakel

“Het gemeentelijke infoblad bestaat al sinds 1977 en heeft door de jaren heen uiteraard al enkele aanpassingen gekend. Zo was er al een beperkte restyling bij de lancering van de gemeentelijke huisstijl en tijdens de coronaperiode schakelden we over van zwart-wit naar kleurendruk. Maar deze keer slaan we echt een nieuwe weg in. Daarbij lieten we ons begeleiden door de magazinemakers van Bold & Pepper”, vertelt Marnick Vaeyens, schepen van Communicatie.
“Onze nieuwe Schakel is een eigentijds magazine dat volledig Denderleeuw ademt. Het blad heeft een frisse lay-out gekregen en de nieuwe rubrieken brengen een afwisselend en aangenaam bladritme in het magazine. Dat geeft je onmiddellijk zin om in de verhalen over onze inwoners te duiken. En die staan meer dan ooit centraal in de Schakel. Achter elke deur zit een uniek verhaal en al die verhalen schakelen we nu aan elkaar in het nieuwe magazine. We zijn echt bijzonder fier op het resultaat.”

“Als Klimaatgezonde Gemeente vinden we het ook belangrijk dat ons nieuwe magazine gedrukt wordt in de 100% klimaatneutrale offset-drukkerij Van der Poorten. Dat betekent dat alle drukwerken die het bedrijf produceert, geen impact hebben op ons klimaat”, vult schepen Andy Depetter aan. “En voor de bedeling van onze Schakel doen we een beroep op Fietskoerierdienst Snel & Wel uit Aalst. De bedeling per fiets is natuurlijk de meest milieuvriendelijke optie. Bovendien steunen we zo ook een erkend project binnen de sociale economie van Steunpunt Welzijn.”

Ook online te lezen

De Denderleeuwenaren kunnen de Schakel niet alleen op papier lezen, maar ook online. “Daarom maakte onze communicatiedienst een nieuwe deelsite op www.denderleeuw.be/schakel”, zegt schepen Vaeyens. “Je vindt er de hoofdartikels uit het magazine in een apart nieuwsbericht, wat comfortabeler leest op tablet of smartphone. Maar je kan er ook de digitale Schakel integraal doorbladeren of downloaden als pdf. Wie één van de vorige edities wil lezen, vindt de laatste jaargangen op onze nieuwe boekenplank.”

De vormgeving van de nieuwe Schakel wordt ook doorgetrokken naar de sociale mediakanalen van het lokaal bestuur. “En vanaf 2023 brengen we op sociale media ook een videoteaser over het coververhaal van elke editie. Al deze video’s bundelen we dan op ons You Tube-kanaal.”

Tweewekelijkse nieuwsbrief

Gemeentemagazine Schakel valt voortaan tweemaandelijks in de brievenbus. Daarnaast lanceert het lokaal bestuur ook een tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. “Als bestuur en organisatie willen we natuurlijk dat elke inwoner op de hoogte is van het reilen en zeilen in onze gemeente. Dit doen we door te communiceren via heel wat kanalen, gaande van onder meer het gemeentemagazine tot de website en sociale media”, zegt schepen Depetter.
“Aan dit uitgebreide aanbod breien we nu een nieuw kanaal met onze digitale nieuwsbrief. Vandaag stuurden we onze eerste nieuwsbrief uit naar 446 abonnees. Wie de nieuwsbrief ook elke 2 weken in zijn mailbox wil ontvangen, kan zich steeds inschrijven via www.denderleeuw.be/nieuwsbrief”, vervolgt schepen Marnick Vaeyens. “Onze abonnees ontdekken via deze nieuwsbrief allerlei interessante nieuwtjes en een overzicht van de aankomende evenementen uit onze UiT-agenda. Naast onze website en sociale mediakanalen zal de nieuwsbrief het medium zijn met de meest actuele informatie over onze gemeente en gemeentelijke dienstverlening.”

“Sommige inwoners lezen graag op papier, anderen willen heel snel geïnformeerd worden. Binnen onze gemeentelijke informatiekanalen is er dus sowieso voor ieder wat wils te vinden”, besluit schepen Depetter.