NieuwsPolitiek

Gemeenteraad op het scherp van de snee

Gisteravond vond de eerste gemeenteraad plaats met de nieuwe meerderheid.

 

Kristof Slagmulder vroeg om de gemeenteraad te beginnen met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

 

De nieuwe Burgemeester Sergooris nam het woord en zei dat het zijn bedoeling is om een nieuwe start te nemen.

Iedereen vertrekt hier met een schone lei en het is dan ook de bedoeling dat iedereen elkaar de hand kan reiken, dat er een kruis kan gemaakt worden over het verleden en dat we naar toekomst van Denderleeuw kijken.

 

De Dier en Slagmulder merkten op dat bevoegdheid Vlaamse aangelegenheden verdwenen was. Zij zullen dan ook op hun hoede zijn dat het Vlaamse karakter van onze gemeente behouden blijft en elke inbreuk op het Vlaams manifest melden.

Waegeman steldde ook vast dat deze bevoegdheid geschrapt was in het nieuwe schepencollege en stelde zich de vraag of dierenwelzijn, een nieuwe bevoegdheid, dan boven Vlaams welzijn komt voor de nieuwe meerderheid.

 

Alle punten die op de agenda stonden werden goedgekeurd. Zo zal bv het dak van sportzaal Lecompte vervangen worden, nieuwe boeken en games aangekocht worden voor de Bib,…..

"Het is dan wel zeer opvallend dat CD&V, Spa-Open en Buydens nu ineens alle punten goedkeuren die zij zelf maandenlang hebben geboycot." aldus De Dier.

 

Enkel de bijkomende punten van live uitzending gemeenteraad en aankoop exta AED toestellen werden niet goedgekeurd.

 

De gemeenteraad verliep op het scherp van de snee en werd zelfs voor en tiental minuten opgeschort om de raadsleden tot kalmte aan te manen.

Het was dus een bewogen eerste gemeenteraad. Hoewel er hier en daar toch enkele ludieke voorstellen op tafel kwamen.

Zo stelde Scheerlinck voor om, in plaats van budget te voorzien voor reinigen ramen, de brandweer te vragen om dit werk uit te voeren aangezien ze dit tijdens hun protestactie heel goed hebben gedaan…

 

Besluit van deze gemeenteraad: het gemeentebestuur mag opnieuw uitgaven doen tot een bedrag van €25000 en voor de oppostitie was het belangrijkste dat Vlaams manifest blijft bestaan.

 

De Brabanter Nico©