NieuwsPolitiek

Van Cauter moet mandaat ter beschikking stellen

Vrij belangrijke gemeenteraad vanavond, met een niet mis te verstane boodschap van Kristof Slagmulder van Vlaams Belang Denderleeuw.

 

Kristof: "Vlaams Belang vindt dat er met een nieuwe bladzijde moet kunnen worden gestart. Daarom moet ook de gemeenteraadsvoorzitter zijn mandaat ter beschikking stellen indien zijn partij geen deel meer zou uitmaken van de nieuwe coalitie".

 

Nog volgens Slagmulder: "De nieuwe meerderheid moet een stabiele meerderheid kunnen worden zodat er opnieuw op een gezonde manier aan politiek kan gedaan worden in het belang van de bevolking. De nieuwe meerderheid moet in alle vrijheid de mandaten kunnen invullen zonder dat bepaalde posten reeds werden ingenomen. De voorzitter mag dus niet vasthouden aan zijn postje want als er opnieuw een krappe meerderheid komt dan bestaat het risico dat de komende jaren opnieuw problematisch worden omwille van strubbelingen en frustraties binnen de meerderheid."

 

Ook het aanstellen van een raadsman op kosten van het gemeentebestuur is het standpunt van het Vlaams Belang niet mis te verstaan "Dit mag gerust gefinancierd worden door de partijkassen van sp.a en CD&V".

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd…