Nieuws

GO! Atheneum Denderleeuw wordt eerste laptopschool in de regio

Denderleeuw – De leerlingen van GO! Atheneum Denderleeuw worden de eersten in de regio die vanaf schooljaar 2021-2022 voornamelijk met laptops werken. Dit is de volgende stap in het digitaal leertraject van de school.

De school koos ervoor om in het laptopproject te stappen om er zo voor te zorgen dat de leerlingen zowel thuis als op school steeds toegang hebben tot een laptop. Zo vergroten ze de leerkansen van hun leerlingen en zorgen ze voor meer gelijkheid. Deze stap is ook de volgende stap in het digitaal leertraject van de school. In de eerste graad werken leerlingen bijvoorbeeld tijdens de les wiskunde al grotendeels digitaal d.m.v. leerpaden en kregen ze lessen klaviervaardigheden.

De leerlingen van het derde jaar zullen in september een laptop krijgen met daarop digitale handboeken. Vroeger huurden en kochten de leerlingen hand- en werkboeken aan. Deze kost vervalt en wordt vervangen door een gelijkaardige prijs, voor een digitaal pakket van laptop met licenties, onderhoudspakket en verzekering.

“Onze maatschappij wordt steeds meer digitaal. En aangezien we onze leerlingen optimaal willen voorbereiden op de maatschappij grijpen we dit als ideale kans om dit meteen in de praktijk om te zetten!” aldus de directeur van de school, Tina Van der Stock.

“Ik kijk er naar uit om dat te testen”, “Zo kan ik nooit geen boek meer vergeten”, “Typen gaat sneller dan schrijven”, “Zo wordt onze boekentas lichter!” en “Dat is beter voor het milieu!” klinkt het bij enkele leerlingen die volgend schooljaar starten in het derde jaar.

Geïnteresseerden in het laptopproject kunnen contact opnemen met de school via 053/64.59.50. of kad@kadenderleeuw.be.