GO! basisschool Denderleeuw reikt eerste ‘Anne Frank prijs’ uit

Vorige vrijdag werd tijdens de proclamatie van GO! basisschool Atheneum Denderleeuw voor de eerste keer de ‘Anne Frank prijs’ uitgereikt. De 12-jarige Nathan Amys ontving de prijs uit handen van oud-leerling en sporttalent Daniel Segers (18). Met deze prijs wil de school in de verf zetten dat ze veel belang hecht aan respectvol samenleven. “Onze school is een mini-maatschappij waar kinderen leren om op een fijne manier met elkaar om te gaan!”

“Onze leerlingen kennen het verhaal van Anne Frank”, vertelt directeur Peter Van Hove. “We brengen het jaarlijks minstens één keer onder de aandacht in de lessen over uitsluiting en discriminatie. We zullen deze prijs elk jaar tijdens de proclamatie uitreiken aan een leerling die opvalt door zijn of haar bijdrage aan het respectvol samenleven op school.” De volgens de school meer dan terechte winnaar was blij met de prijs. “Ik ben enorm fier”, glundert de 12-jarige Nathan. “Ik vind het niet kunnen dat kinderen elkaar uitsluiten of pesten. Ik zal daar altijd voor in de bres springen. Het beeldje zal bij ons thuis een mooie plaats krijgen.”

‘Samen leren samen leven’ is ook de kern van het pedagogisch project van de school. “Respect is voor GO! scholen een heel belangrijke waarde”, zegt Van Hove. “Wat we op school op dat vlak realiseren, lukt jammer genoeg niet altijd buiten de schoolmuren. Ik heb daarom de leerlingen die afstuderen symbolisch benoemd tot ambassadeurs. Ik hoop dat ze elk hun kleine rol kunnen spelen als bruggenbouwer en dat ze op deze manier meewerken aan een respectvolle samenleving.”

Atletiektalent en oud-leerling Daniel Segers (18), die de prijs mocht overhandigen, werd het afgelopen weekend nog Belgisch kampioen verspringen (7,33 m) bij de Junioren. “Ik ben trots om deze prijs voor de eerste keer te mogen uitreiken. Het is fijn – en vandaag jammer genoeg misschien ook nodig – dat scholen zoveel aandacht besteden aan respectvol samenleven.”

“Mijn papa heeft de datum van de proclamatie van volgend schooljaar al in zijn agenda genoteerd. Ik kijk er naar uit om de prijs uit te reiken, al zou ik het beeldje ook graag zelf houden”, lacht Nathan.

Meer informatie over de werking van de school vindt u op www.bsgodenderleeuw.be.