Gratis e-boeken in de bibliotheek

Vanaf vandaag kan je ook e-boeken ontlenen in 165 bibliotheken. En natuurlijk ook in de bibliotheek van Denderleeuw!

“In april besliste het schepencollege om in te stappen in het e-boekenproject van Cultuurconnect, waardoor we met een jaarlijkse investering van 3480 euro ook in de bibliotheek onze digitale dienstverlening verder kunnen uitbreiden”, legt Marnick Vaeyens, schepen van ICT en Communicatie, uit. “Vandaag is het zo ver en lanceren we het digitale platform. De leden van onze bibliotheek kunnen voortaan vanuit hun zetel digitale boeken ontlenen en die lezen op hun smartphone, tablet, computer of e-reader. In een later stadium zullen ook digitale audioboeken beschikbaar worden.”

In de catalogus van de bibliotheek vind je het volledige aanbod: liefst 3.000 titels met voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie en Engelstalige fictie. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid.

Schepen van de bibliotheek Alberic Sergooris geeft meer uitleg over de werking: “Via het platform cloudLibrary kan je telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoef je je geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van je toestel. Verlengen is niet mogelijk. Je kan de e-boeken lezen op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers.”

De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca.

Meer informatie vind je terug op https://bibliotheek.be/e-boeken-de-bib en op de website van de bibliotheek https://denderleeuw.bibliotheek.be/