Groen en Natuurpunt planten bomen

Zaterdag 27/2 om 13u30, Zavelputstraat- weide palend aan de Wellemeersen, naast huis nr. 16. planten Groen Denderleeuw en Natuurpunt samen bomen.

Op zaterdag 27 februari zullen er 225 inheemse boompjes worden geplant op een weide gelegen in de Zavelputstraat, palend aan de Wellemeersen, waaronder 75 meidoorns, 75 sleedoorns, 30 hazelaars, Gelderse roos, kardinaalsmuts, enz…


Boompjes planten zal gebeuren door sympathisanten, gezinnen met kinderen, maar ook mensen die in eigen gemeente hun steentje willen bijdragen aan de uitbreiding van de Wellemeersen. Deze actie is een samenwerking tussen Groen Denderleeuw  en  Natuurpunt en kadert  in de jaarlijkse beheerwerken van Natuurpunt in de unieke Wellemeersen.
De boomplanting zal eventueel  gekoppeld worden aan een zwerfvuilactie in de Wellemeersen, afhankelijk van de effectieve tijdsduur van planting.
Alle deelnemers kunnen rekenen op een warm of koud drankje voor hun flinke inzet.
 
Groen Denderleeuw wil op deze manier voor het tweede jaar op rij zijn steentje bijdragen aan de uitbreiding van het schamele groen in Denderleeuw . Deze aanplant van inheemse boomsoorten zorgt  voor de verhoging van de biodiversiteit in het verstedelijkt Denderleeuw.
Wie graag een handje wil helpen tijdns deze actie is altijd welkom en brengt best laarzen, schopje of spade, handschoenen en warme jas.
Het einde van de actie is voorzien omstreeks 16u30.