Groen wil fiets en voetpaden in de kijker

#DitIsMijnVoetpad, #DitIsMijnFietspad

 

Dit zijn de hashtags die Groen Denderleeuw wil gebruiken op de nationale applausdag voor de fietser. Ze willen zo alle inwonders vzan Denderleeuw oproepen om de fiets- en voetpaden die wat meer aandacht nodig hebben in de kijker zetten.

 

Een smalle straat, met een smal voetpad waar je elkaar niet kan passeren zonder op straat te moeten, geen strook voor fietsverkeer, maar wel één of twee parkeerstroken én tweerichtingsverkeer voor de wagen aan 50 km/u? Het voelt niet altijd veilig aan, laat staan gezellig om in te wonen.

 

Groen doet een oproep om en foto of filmpje te delen via Facebook of Twitter met vermelding van #straatnaam waar het fiets- of voetpad te vinden is. Foto´s kunnen ook ingezonden worden via mail naar frank.deraedt@groen.be

Ook voorbeelden waar voet en fiets-paden een luxe is om te bewandelen mogen doorgestuurd worden. Groen wil ook deze kant van het verkeer in de kijker brengen.

 

Met al deze informatie kan Groen Denderleeuw verder aan de slag bij haar actieplan voor mobiliteit. De paden die extra aandacht verdienen komen ook op de website van Groen Denderleeuw.

 

De Brabanter Nico©