Groenperken in Booglaan worden aangepakt

Een aannemer is volop bezig met het verwijderen van de bestaande beplanting en het uitgraven van bepaalde plantvakken in de wijk Booglaan.

 

Nadat vorig jaar de bomen werden gerooid zullen deze werken de laatste maatregelen zijn die voor het verwijderen van de wortelopslag in de wijk.

 

´Dit is een hele klus´, vertelt schepen Jan De Nul. ´ Nadat vorig jaar de bomen werden gerooid wordt nu de bestaande beplanting verwijderd en bepaalde plantvakken volledig uitgegraven. Vooral de wortelopslag was een serieus probleem.´

 

´De werken zijn dan ook nodig om net deze wortelopslag te verwijderen en dit probleem een halt toe te roepen.  Na het uitgraven worden er 36 nieuwe streekeigen bomen aangeplant, kweekvarianten van linde, haagbeuk en gewone es met een zuilvormige kruingroei. Verder komt er geen bijkomende beplanting meer en worden de groenzones met gras ingezaaid, dit maakt het ons ook iets makkelijker inzake onderhoud. Het totale budget voor de renovatie van de groenperken bedraagt 63.580 euro´, besluit De Nul.

 

NDB©