Nieuws

Iddergem kaatst

Ongeveer 10 jaar geleden vloog de laatste kaatsbal doorheen de Iddergemse tovenaarslucht.

 

Omdat verschillende inwoners heimwee hadden naar de aloude kermisderby tussen Iddergem Sportief en Iddergem Doordrijvers, werd door een aantal oud-spelers het plan opgevat om met de vedetten van weleer terug de handschoen op te nemen en ze daadwerkelijk ook weer aan te trekken.

 

Om de sfeer van de goeie, ouwe tijd nog beter te benaderen, werd aan het gemeentebestuur gevraagd of de wedstrijd kon doorgaan op het Dorpsplein van Iddergem, en zo werd ‘Kosjing op de Plesj’ geboren. Onder impuls van oud-spelers Andy Sergooris (Sportief) en Mario Geerts (Doordrijvers) werden een ganse reeks spelers gecontacteerd, zorgen ze voor de traditionele biertent (met een klein muziekje) en kunnen ze ondermeer rekenen op de steun van Kaatsclub Terjoden voor het nodige materiaal.

 

 

Uiteindelijk werden een 25-tal spelers bereid gevonden om de strijd aan te gaan. We kijken alvast uit naar de komst van Bart De Braeckeleer, die het vanuit de jeugd van Doordrijvers zeer ver schopte met een doortocht bij 1e klasse clubs als Meerbeke, Galmaarden en Bever. Ook onze huidige schepen van onderwijs Jürgen Ruysseveldt, dan weer een jeugdproduct van Sportief, beleefde mooie tijden in 2e en 3e klasse met resp. Kaatsclub Oppuurs en Okegem Toekomst. En ook onze oudere generatie laat zich niet onbetuigd, want met mannen als Polle Van Tricht (ex-Sportief), Gerrit Borreman (ex-Doordrijvers en onze jaarlijkse Varkenskop-animator), Marc De Braeckeleer (ex-Doordrijvers) en Frans De Schrijver (kleinkunstenaar en bekend van het volksliedje over ‘Eregem) wordt deze verbroederingsnamiddag  nog eens extra gekruid.

 

 

Mario Geerts : “We hopen er vooral een gezellige namiddag van te maken, waarbij we volop herinneringen kunnen ophalen aan de mooie tijd die we met z’n allen rond het kaatsplein beleefden. Ooit verliep de derby op het scherp van de snee, nu zijn we vooral vrienden die samen het kaatsspelletje niet echt kunnen loslaten”. Andy Sergooris vult aan : “Ik kijk er alvast naar uit om zoals vroeger de balletjes van Mario over te keren vanop de grote lap. En gelukkig zijn er deze keer geen voorafgaande handschoencontroles, want in de jaren ’80 viel het wel eens voor dat we daardoor de start van een match misten wegens nog niet thuis”.

 

 

Vandaag vanaf 14u op het dorpsplein in Iddergem.

 

 

De Redactie©