Nieuws

Inschrijvingsperiode basisscholen in Denderleeuw maandag van start

Vanaf maandag 4 mei start de inschrijvingsperiode voor leerlingen in de basisscholen van Denderleeuw. Ook de ouders die via het aanmeldingssysteem een inschrijvingsticket ontvingen voor kind, kunnen vanaf maandag in de scholen terecht. In Denderleeuw werd voor de eerste keer met een centraal aanmeldingsregister gewerkt, en dit werd door het merendeel van de ouders gebruikt én geapprecieerd.

Broers/zussen en kinderen van personeel konden aanmelden tijdens de voorrangsperiode van 27 januari tot 7 februari. De aanmeldingsperiode voor de andere kinderen liep van 2 maart tot 31 maart. “In totaal werden in beide periodes samen 203 zogenaamde instappertjes aangemeld. Dit zijn peuters met geboortejaar 2018 die vanaf volgend schooljaar starten. Slechts voor 3 van hen kon geen enkele plaats worden gevonden, omdat deze ouders maar 1 of 2 vestigingen hadden gekozen. Voor hen zal er vanaf 29 mei nog een 60-tal vrije plaatsen zijn, te kiezen over 6 verschillende schoollocaties. Enkel de vestigingen van ’t Landuiterke zijn volzet”, vertelt schepen voor Onderwijs Jan De Nul.

Schepen Marnick Vaeyens “Ouders ontvingen het resultaat van hun aanmelding via e-mail of post. Met hun ‘inschrijvingsticket’ kunnen ze zich tussen 4 mei en 26 mei aanmelden op de aan hen toegewezen school. Door de corona-crisis zullen de inschrijvingen dit jaar uiteraard een beetje anders verlopen. Elke school zorgt voor aangepaste maatregelen. Ouders checken dus best met de school op welke manier ze zich kunnen inschrijven.”

“Ouders die hun ticket niet verzilveren tijdens deze periode, verliezen hun recht op inschrijving. Dan kunnen ze zich enkel nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode. Deze loopt vanaf 29 mei. Ook de kinderen waarvoor geen plek werd gevonden kunnen zich dan nog inschrijven. Het overzicht van de vrije plaatsen wordt op donderdag 28 mei op http://aanmelden.denderleeuw.be gepubliceerd. Al bij al zijn we zeer tevreden over hoe het eerste gebruik van het aanmeldingssysteem hier in Denderleeuw is verlopen. De objectieve toewijzing werd als uiterst positief ervaren. De inzet van de betrokken directie en medewerkers heeft daar uiteraard aan bijgedragen”, besluit schepen Jan De Nul.