Inzamelactie kurken N-va

Met het klimaatakkoord in het achterhoofd en de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht organiseert N-­‐va Denderleeuw een grote inzamelactie voor kurken.


Wat doe jij met je kurken stoppen van wijn of cava? Gooi je ze ook in de vuilbak of in de haard? Zonde, want je kurken bijhouden is zeer eenvoudig en kurk verliest in tegenstelling tot sommige andere recycleerbare materialen niets van zijn kwaliteiten bij het herwerken. Door kurk te (her)gebruiken houden we unieke ecosystemen in stand zoals bijvoorbeeld de kurkeikbossen in Portugal. De inzameling en verwerking van kurk, alsook de creatie van nieuwe producten, creëert dan weer werkgelegenheid in de sociale economie.

 

Het is ons doel om zoveel mogelijk kurken te verzamelen zodat deze gerecycleerd kunnen worden. De kurken zullen bezorgd worden aan een goed doel. Meer informatie vindt u op de website www.co-cork.be.

 

Hoe kan ook u uw steentje bijdragen? Dit is zeer eenvoudig : verzamel uw kurken en bezorg deze voor 15/02/2016 aan één van onze bestuursleden. Elke kurk telt ! Stop ze eventueel in onze brievenbussen ! Indien u niet de mogelijkheid heeft om deze te bezorgen, kan u een mailtje sturen met uw naam en adres naar carla.vanmulders@gmail.com. Wij zorgen dan voor de ophaling.  

Inzamelpunten Welle

Carla Vanmulders – Kortestraat 23 , Katia Sonck – Kerkstraat 70,  Luc De Muylder – Beekstraat 16 ,   Yens Geeraerts – Regentiestraat 168

 

 Inzamelpunten Iddergem      

 Johan Duyck – Leliestraat 34,  Jacqueline Protin  Braamlandstraat 98

 

Inzamelpunten Denderleeuw

Lutgart Waegeman – Steenweg 585,  Geert Van Cauter – Steenweg 290,  Pierre Boschmans – Moreelstraat 9,  Koen D’Haenens – Lindestraat 31

 

De Brabanter Nico©