Jazz-Madd ontvangt lokaal talent SCHNTZL

Op zaterdag 26 september geeft Jazz-Madd het startschot voor een nieuw seizoen met een bijzonder muzikaal talent van eigen bodem, Casper Van de Velde. Als drummer staat hij samen met pianist Hendrik Lasure voor het project SCHNTZL.

 

Casper Van de Velde is een 19-jarige muzikale topper uit Iddergem, die van jongs af aan zijn fascinatie voor het drumstel maar moeilijk kon verbergen in de plaatselijke harmonie. Zijn muzikaal parcours liep verder langs de Academie voor Podiumkunsten van Denderleeuw en Aalst waar hij de wondere wereld van de jazz leerde kennen. Later trok hij naar de Kunsthumaniora van Brussel en momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Teun Verbruggen, Jan De Haas en Dré Pallemaerts.

 

Casper en Hendrik leerden elkaar kennen op een stage voor jonge muzikanten toen ze respectievelijk 12 en 14 jaar oud waren en sindsdien bleven ze samen spelen. Als duo kiezen ze voor de uitdaging om met een minimale bezetting eigen werk te brengen waarin vrije, geïmproviseerde delen worden afgewisseld met strikte doorgecomponeerde delen. SCHNTZL brengt onbevangen en vol enthousiasme een eigen geluid. Naast jazz (van Monk tot Brad Mehldau) zijn er ook invloeden uit hip hop, future electronics, hedendaags klassiek en kamermuziek.

 

Deze unieke cocktail leverde hen eerder dit jaar nog de eerste prijs op in de prestigieuze wedstrijd voor aanstormend talent van STORM!Contest. Met als resultaat een platendeal bij het W.E.R.F.label en een JazzLab-tourneé langs de beste zalen van Vlaanderen en Brussel in 2016. Een duo met een veelbelovende toekomst! Een buitenkans dus om ze in ’t Kasteeltje te zien schitteren…

 

Praktische info

Jazz-Madd verwelkomt dit najaar ook L´Âme Des Poètes op 24 oktober en het Matthieu Marthouret Organ Quartet op 21 november.

 

In Denderleeuw kan u de drie concerten telkens bijwonen op zaterdagavond om 20 uur. Een dag later organiseert vzw Duende hetzelfde concert om 11 uur in de Bathyscaaf in Aalst en om 19 uur in de Academie WMD in Ninove; in het Gildenhuis in Affligem zijn ze op vrijdagavond te gast. 

 

Gezien het  grote succes en het beperkte aantal plaatsen, reserveert u best snel een ticket! Tickets kosten 8 euro of 5 euro voor -25-jarigen en leerlingen van de Academie. Voor een abonnement betaalt u 15 euro (ook geldig voor concerten in Aalst en Ninove). Reserveren kan bij de cultuurdienst (inschrijvingen@denderleeuw.be – 053 64 54 00) of vzw Duende (info@jazzmadd.be – 0495 12 14 47).