Nieuws

Jeugdhuis Stam X organiseert 7de editie van hun kerstmarkt voor het eerst op het Walleken: ‘De grootste kerstmarkt van Denderleeuw’ is terug!

De kerstmarkt van jeugdhuis Stam X is op zaterdag 10 december al aan zijn zevende editie toe. Plaats van het gebeuren is voor het eerst het Walleken in Denderleeuw. Enkele weken na de verhuis van het jeugdhuis van de Sint-Amandstraat naar het sportpark, moest Stam X de deuren sluiten door de pandemie. Vorige winter was het jammer genoeg niet mogelijk om een kerstmarkt te organiseren, maar nu is ‘de grootste kerstmarkt van Denderleeuw’ terug! Vanaf 14u tot 24u kan je opnieuw de kerstsfeer komen opsnuiven aan tal van standjes met kerstkaarten, handgemaakte juwelen, gadgets, mutsen en heel wat lekkers …

Net als de afgelopen jaren zullen er naast drie eigen kraampjes van het jeugdhuis zelf, maar liefst 25 standhouders deelnemen. Naast de lokale (jeugd)verenigingen, vinden ook lokale handelaars en hobbyisten uit de streek de weg naar onze kerstmarkt. Zo nemen hippe webshops zoals ‘Graag’ (zelfgemaakte wenskaartjes), ‘Fille Fleur’ (gespecialiseerd in droogbloemen, leuke cadeautjes voor jezelf of iemand ander, toffe vaasjes, kransen, stolpen, etc.) of Les Trois Perles (handgemaakte en betaalbare juweeltjes met als medeoprichtster een scoutief bestuurslid) deel. Even goed zijn er standjes voor het goede doel, zoals ten voordele van het centrum voor volwassenen met een handicap De Valier.

Daarnaast zal Make a Wish snoepzakjes verkopen en is er ook een standje met kindergrime.

Geen kerstmarkt zonder kerstsfeer natuurlijk! Ieder jaar verbeterden we onze formule beetje bij beetje, maar de nieuwe locatie op het Walleken zorgt ervoor dat we dit jaar meerdere verrassingen in petto hebben. De toegangsbogen zijn zelf gesjord en prachtig verlicht, de bomen op het terrein worden versierd en de toog bevindt zich nu centraal op het terrein.

Onze kerstmarkt is trouwens het uitverkoren moment om onze nieuwbouw en de nieuwe lokalen van Scouts Denderleeuw beter te leren kennen. Verder komt de Kerstman langs voor de jongsten (en minder jonge) onder ons voor een foto en met snoepgoed. Lokale dj’s verzorgen de achtergrondmuziek met de allergrootste kersthits en de De Koninklijke Harmonie De Dendergalm komt ‘s middags langs.

Kortom: de grootste en vooral gezelligste kerstmarkt van Denderleeuw verwacht jullie!

Praktische informatie
Wat? De grootste kerstmarkt van Denderleeuw
Waar? Jeugdhuis Stam X, Walleken 14, 9470 Denderleeuw
Wanneer? Zaterdag 10 december, van 14u tot 24u.
Wie? 25 standjes, van foodtrucks tot zelfgemaakte juwelen, van jeneverbar tot braadworsten.
Prijs? Helemaal gratis inkom!