NieuwsPolitiek

Jo Fonck opnieuw burgemeester

Deze voormiddag heeft Jo Fonck de eed afgelegd bij gouverneur Jan Briers in de ambtswoning in Gent.

 

Ongeveer 6 maanden na de aanstelling van Alberic Sergooris neemt Jo Fonck het roer terug over.

 

Fonck, die genoemd werd in de zaak Van Roy, kon op dat moment geen burgemeester worden. Vandaar de keuze toen voor Alberic Sergooris.

Bij de aanstelling van Sergooris als burgemeester werden er duidelijke afspraken gemaakt. Het was op voorhand geweten dat, wanneer de vrijspraak er kwam, de burgemeesterssjerp terug naar Jo Fonck ging.

 

"Hij (Jo Fonck) verdient het ook." zegt Alberic Sergooris.

"Het is een mooie tijd geweest die zes maanden. Het is een ervaring die ik meeneem in de toekomst. Niet altijd een gemakkelijke periode maar we hebben er het beste van gemaakt. Denk maar aan de terreur bijvoorbeeld. Ik heb ook geprobeerd van iedereen te helpen en een antwoord te geven. Soms een positief maar ook wel negatieve antwoorden. Het is een mooie ervaring geweest." besluit Sergooris.

 

"Het is een beetje thuiskomen." zegt Jo Fonck.

"Het voelt zeer goed aan om terug als burgemeester te kunnen functioneren. Zo hebben we al concrete plannen die we willen uitwerken. Bv de jeugd- en sportverenigingen is daar een aspect van. Ook wil ik als burgemeester van Denderleeuw een propere en bruisende gemeente maken. We hebben tal van sensibiliseringscampagnes op gebied van een proper Denderleeuw die we willen uitwerken. Ik wil nu terug aan een nieuw hoofdstuk beginnen en er met volle moed voor gaan. Het vorige hoofdstuk wordt vandaag afgeloten en we willen het er ook niet meer over hebben." besluit burgemeester Jo Fonck.

 

Tijdens zijn speech wou Jo Fonck, Alberic Sergooris bedanken voor de samenwerking en wat hij allemaal heeft gedaan die afgelopen 6 maanden.

Ook had hij een woordje van dank voor de kabinetschef Björn Heirbrant.

Ook voor zijn vrouw was er een emotioneel woordje van dank weggelegd. Hij bedankte haar voor de moeilijke periode waar ze samen sterk zijn uitgekomen.

 

De Brabanter Nico©