Nieuws

Inchecken voor Fashion Week eindigt bij security

Jordy Windis, de achttienjarige modeontwerper uit Denderleeuw had gisteren de vlucht van zijn leven moeten hebben: hij stond op punt om in te checken op de luchthaven van Zaventem om richting New-York te trekken voor de Fashion Week waar hij werd uitgenodigd om zijn collectie te showen.

 

Al snel kwam de ontnuchtering toen bleek dat er aan de incheckbalie geen tickets op naam van Jordy bleken klaar te liggen. Het veiligheidspersoneel werd opgetrommeld, de bagage van Jordy werd ter plaatse gecontroleerd en zijn moeder moest ter plaatse komen met alle correspondentie (e-mails) om het verhaal van Jordy te verifiëren. Na een grondige check kon de politie niet anders dan concluderen dat Jordy was opgelicht. Hij ziet zo’n 3.500 Euro – geld dat hij geïnvesteerd had – in rook opgaan.

 

Jordy werd midden juli gecontacteerd door ‘organisatoren’ om in het Plaza Hotel zijn nieuwe collectie te showen.  De jonge ontwerper, die door Komen Eten op VIER bekend werd in Denderleeuw (en ver daar buiten), mocht eerder al kleding ontwerpen voor zanger Christoff en hield al verschillende modeshows. Hij had ook korte tijd een pop-up store in de Pieter Van Aelst gallerij.

 

Via een emotionele post op Facebook bracht Jordy gisteren (zondag) zijn fans op de hoogte:

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt… Kom je op de luchthaven aan deze morgen… sta ik aan de in check balie. Blijkt dat ze daar nog nooit van me hebben gehoord? Die mevrouw belt de security… komen daar met man en macht mij meenemen.. Alles moest gecontroleerd worden.

Mijn mama moest na de middag onmiddellijk naar de luchthaven komen voor bewijs mee te brengen dat ik degelijk heb geboekt.

De security heeft samen met de politie proberen contact op te nemen met de organisatie en wat blijkt dat ook die nummers niet bestaan.. 

Ik ben € 3500 kwijt en het ergste van al… er is helemaal geen NY fashionweek voor mij…

Mijn mama haar advocaat doet er nu alles aan om ons geld terug te krijgen… maar ik heb er geen goed oog in.

Ik was aan het twijfelen om dit op fb te zetten want dit is echt gênant.. stuur me ook aub geen 100 berichten… Ik kan hier niets aan veranderen..

Ik ben ten einde raad”

 

Een post waarop de jongeman heel veel steunbetuigingen mocht ontvangen.