Nieuws

Jubileumeditie van Pikkeling in Hof ten Henne

Op maandag 29 juli strijkt de Pikkeling neer op het Hof ten Henne in Iddergem. Dit jaar vieren we het 50-jarig bestaan van de Pikkeling en zijn we in Denderleeuw aan de 25ste editie toe. Een jubileumeditie dus, die in Denderleeuw extra in de kijker wordt gezet door een fototentoonstelling op het erf van Hof ten Henne.

Ieder jaar, tijdens het laatste weekend van de maand juli, vindt in de Faluintjesstreek het internationaal folkloristisch oogstfeest ‘de Pikkeling’ plaats. “De Pikkeling zakt ook ieder jaar met het folkloristische dansprogramma af naar Denderleeuw. Dit jaar zorgen buitenlandse groepen uit Puerto Rico, Oekraïne, India en Martinique zorgen voor een wervelend en kleurrijk spektakel”, vertelt Marnick Vaeyens, schepen van Feestelijkheden. Meer info over de groepen lees je op www.uitindenderleeuw.be of op de gemeentelijke website: http://www.denderleeuw.be/nl/events/1598/pikkeling.html.

“Dit jaar mag Gemeente Denderleeuw al voor het 25e jaar de Pikkeling ontvangen”, vult erfgoedschepen Jan De Nul aan. “Daarom hebben we onze huisfotograaf Willy D’hoe gevraagd om een collage te maken van 25 jaar Pikkeling in onze gemeente. Willy heeft op alle edities sfeerbeelden en foto’s van de dansoptredens genomen en heeft voor dit jubileum een selectie gemaakt uit zijn archief. Daarmee hebben we een mooie fototentoonstelling gemaakt op het erf.”

Net als de voorgaande jaren stellen Leen en Stefan Buydens met plezier het erf van Hof ten Henne ter beschikking. “Het Hof ten Henne is een uitgelezen plek voor een evenement als de Pikkeling”, weet cultuurschepen Alberic Sergooris. “Je kan er de vakantiesfeer opsnuiven en opgaan in de wondere wereld van andere culturen. De Heemkundige Kring Iddergem en S-Plus Iddergem verzorgen de bar voor kleine en grote dorst en hongertjes. Smoutebollen en wafels, ijsjes van Hof Ten Henne en een hartige hap… lekkers voor ieders bek.”