Nieuws

Jumbo Denderleeuw garandeert betere verkeersveiligheid

Bart Cresens, eigenaar en ontwikkelaar van de Jumbo vestiging die moet herrijzen op de oude Tacos-site is formeel naar aanleiding van een vraag van gemeenteraadslid Geert Van Cauter (N-VA): “de hinder voor omwoners en verkeer zal een pak minder zijn dan vroeger”.

Van Cauter stelde zich kritisch op tijdens de afgelopen gemeenteraad “Het is toch totale waanin om een supermarkt van bovenlokaal niveau neer te planten op dergelijke locatie. Welke garanties geeft Jumbo trouwens dat de parking ook voor de buurtbewoners zal zijn? Want een deel van de parking is eigendom van het Leonardo College. Binnen enkele jaren loopt de overeenkomst af en wil de school de parking opnieuw voor eigen gebruik” fulmineerde Van Cauter.

Yves De Smet (LvB) stelde geen voorafname te doen omdat het openbaar onderzoek nog loopt tot 24 december. Wel liet hij optekenen dat de werken al 2x werden stilgelegd omdat men uitbreidingswerkzaamheden aan het uitvoeren was zonder geldige vergunning.

Bart Cresens, eigenaar en ontwikkelaar van de nieuwe Jumbo, reageert: “In tegenstelling tot in de vroegere Tacos, waar het laden en lossen gedeeltelijk gebeurde op de openbare weg, met alle hinder van dien, gaat de nieuwe Jumbo volledig op eigen terrein laden en lossen. En dat zal zeker niet ’s nachts gebeuren. De Koningin Astridstraat of openbare weg in het algemeen, zal zeker niet gebruikt worden om te laden en lossen.”

Verder benadrukt hij dat de nieuwe supermarkt een pak ecologischer en duurzamer zal worden, met respect voor de buren “Wij maken geen gebruik meer van luiduchtige koel- en ventilatietechnieken”.

Wanneer de nieuwe vestiging open zal gaan is niet bekend, maar er wordt gemikt op het eerste kwartaal van 2022.