Nieuws

KAD, KCD en ’t Landuiterken zaaien 790m² aan bloemenweides in

Drie scholen in Denderleeuw krijgen hulp van Lokaal Bestuur Denderleeuw om de biodiversiteit en het ecosysteem op hun speelplaatsen te versterken. Leerlingen van het KAD Denderleeuw, KCD Denderleeuw en ’t Landuiterken zaaien samen zo’n 790m² aan bloemenweides in.

“Sinds enkele jaren beheren we ons openbaar groen op een ecologische manier. De effecten van de klimaatopwarming worden meer en meer zichtbaar, dus dit is voor ons de enige logische keuze. Door aan ecologisch groenbeheer te doen, proberen we de biodiversiteit te verhogen en bestaande ecosysteem te versterken. Een ecosysteem houdt het grondwater op peil, neemt koolstof op uit het milieu en zorgt voor verkoeling op warme zomerdagen. Hét strijdmiddel dus tegen de klimaatopwarming. Deze systemen versterken is en wordt in de toekomst uiterst belangrijk”, legt schepen Andy Depetter uit.

“De strijd tegen de klimaatopwarming voeren we als lokaal bestuur niet alleen en daarom proberen we ook inwoners en scholen hierin te stimuleren. Aan scholen werd gevraagd of ze interesse hadden om een bloemenweide in te zaaien op hun speelplaatsen. Drie scholen reageerden positief en dat verheugt ons enorm, want zo zetten we stappen vooruit”, zegt schepen Jan De Nul. “De leerlingen van het KCD zaaiden vandaag 350m² in. De scholen KAD en ’t Landuiterken volgen de komende dagen met 370m² en 70m². Door jongeren en kinderen te betrekken bij deze actie is er ook een educatief aspect aan gekoppeld en leren we hen waarom het zo belangrijk is dit te doen.”

“Deze bloemenweides dragen rechtstreeks bij aan de biodiversiteit, bevorderen de leefkwaliteit van de scholen en betekenen ook een extra stukje kwalitatief groen in onze gemeente. Hiermee hopen we andere scholen, organisaties en natuurlijk ook inwoners te stimuleren om hetzelfde te doen. Wie tips en tricks wil om de eerste stappen te zetten bij zich thuis, kan een kijkje nemen op onze gemeentelijke website of contact opnemen met onze dienst Omgeving”, aldus schepen Depetter.