Nieuws

Kajakken in Denderleeuw

Vanaf 2 juli kan er met een kajak gevaren worden op de Dender. Het schepencollege ondersteunt het kajakinitiatief. De eerste 900 huurders krijgen zelfs een korting. Partner in de verhuur is The Outsider. De samenwerking past ook in de verdere ontwikkeling van het Denderpark.

“Het starten met ´Kajak op De Dender´ van The Outsider past perfect in het project ´Beleefbare Dendervallei´. Dit is een samenwerkingsovereenkomst die werd afgesloten in 2018 met de 13 Dendersteden en –gemeenten, van Ath tot Dendermonde, met als doelstelling het toeristisch en recreatief potentieel van onze prachtige Dendervallei in de picture te stellen. Dit initiatief kadert ook perfect in ons detailhandelsplan, waarbij onze lokale middenstand in het verleden al opriep, om het toeristische en commerciële potentieel van onze groene Dendervallei als een vorm van kernversterking voor ons centrum, meer tot zijn recht te laten komen”, stelt schepen voor Toerisme en Lokale Economie, Jan De Nul. 

Korting bij huur

In Denderleeuw zullen de kajaks liggen aan de Schiptrekkersbrug. Er komen twee containers voor opslag van het materiaal. Het gemeentebestuur ondersteunt financieel dit project met 9.000 euro. “De helft gaat naar de huur van de container, goed nieuws is dat 4.500 euro zal dienen voor een extra korting bij het huren van een kajak. De lanceringskorting bedraagt 5 euro per kajak”, aldus schepen van Sport Yves De Smet. “De volledige logistieke organisatie wordt door The Outsider opgenomen.”

“In coronatijden als deze, waar het staycation duidelijk in de lift zit, en mensen meer en meer hun eigen regio verkennen ben ik enorm fier dat we met Hendrik Van Demarliere in zee kunnen gaan en we zo onze gemeente mee op de kaart kunnen zetten. Ook onze lokale middenstand en horeca, kan op deze manier een graantje meepikken van dit nieuwe toeristische initiatief”, aldus nog Jan De Nul.

Realiseren Denderpark

“De realisatie van ons RUP Denderpark is één van onze grote beleidsdoelstellingen voor deze bestuursperiode. Momenteel zit de realisatie en uitrol van dit RUP in studiefase. Bedoeling is dit Denderpark te kunnen uitbouwen als een groene long aansluitend bij het centrum. Naast fietsen en wandelen is waterbeleving een mooie aanvulling. Het studiebureau kreeg alleszins de opdracht mee dit kajakaanbod mee te integreren in het nieuwe Denderpark. Dit wordt een bijkomende troef voor ons centrum”, besluit schepen voor Ruimtelijk Ordening Yves De Smet.