NieuwsPolitiek

Keert Denderleeuw terug in de tijd?

De auditeur van de Raad van State adviseerde tegen de beslissing van twee jaar geleden om Jan De Dier, toenmalig burgemeester, te ontslaan en Jo Fonck te benoemen tot burgemeester.

 

Eind 2015 startte De Dier voor de tweede maal een procedure op tegen de aanstelling van Alberic Sergooris als burgemeester van Denderleeuw. 

Nadat Jo Fonck buiten vervolging werd gesteld in een gerechtelijk onderzoek tekende De Dier beroep aan tegen de beslissing van Minister Homans.

Nu zo een twee jaar later adviseert de auditeur om enerzijds het ontslag van De Dier en anderzijds de aanstelling van Fonck nietig te verklaren. Dit zou dus betekenen dat, als de beslissing definitief is Fonck plaats maakt voor De Dier op de burgemeesterstoel.

 

De Dier vernam deze beslissing vorige zondagavond via de pers.

 

“De procedure loopt al sinds 2015 en vloeit voort uit de onbestuurbaarheid die bewust door CD&V en SPa in onze gemeente werd gecreëerd.” zegt De Dier.

 

“Het is een advies, en de uiteindelijke beslissing moet dus nog afgewacht worden. Maar ik ben alvast klaar om mijn taken als burgemeester terug op te nemen. Als burgemeester zou ik dan ook graag werk maken van de veiligheid in de stationsbuurt.” besluit De Dier.

 

“Als de Raad van State het advies van de auditeur volgt zal Denderleeuw terugkeren naar de toestand van twee jaar geleden.” aldus Jo Fonck.

 

“Er is nu een advies maar de uiteindelijke beslissing kan nog maanden op zich laten wachten. Wij houden er alvast rekening mee dat de kans bestaat dat dit gebeurd. Dat zou dus ook willen zeggen dat De Dier als enige van DVD in de gemeenteraad zit en als enige in het Schepencollege. Terug naar twee jaar geleden wil dus ook zeggen dat we misschien opnieuw afstevenen op onbestuurbaarheid. Ik denk niet dat de inwoners van Denderleeuw hier zitten op te wachten.” besluit Fonck.

 

NDB©