Nieuws

Kerstverlichting brengt wintersfeer in Denderleeuw

Deze week werd de kerstversiering en -verlichting geplaatst in Denderleeuw, Iddergem en Welle. Het Lokaal Bestuur deed dit jaar een extra investering in grote lichtgevende ornamenten. Je kan deze bewonderen op de drie dorpspleinen, aan het Kasteeltje en aan de ingang van het gemeentehuis.

Naast de grote lichtgevende teddybeer aan het administratief centrum, staan er ook twee grote verlichte kerstballen op het plein in Iddergem en Welle. Ook de versierde kerstbomen mogen naar jaarlijkse traditie niet ontbreken. Vorig jaar werd ook het Kasteeltje onder handen genomen met mooie verlichting, dat is dit jaar niet anders. De plaatsing werd door de technische dienst voorzien en de verlichting bestaat volledig uit leds.

“We deden dit jaar een extra investering om Denderleeuw sfeervoller te maken met de Kerstdagen en Nieuwjaar. We hopen dat mensen wandelen van en naar de verschillende ‘lichtpuntjes’ en zelfs wat selfies maken. Het zijn geen gemakkelijke tijden om Kerst in te vieren, maar zo hopen we onze inwoners te kunnen opvrolijken en wat extra licht te geven” zegt schepen van Feestelijkheden Marnick Vaeyens.

“Voor coronatijden hadden we als Lokaal Bestuur al de ambitie om aan het imago van onze gemeente te werken en Denderleeuw wat meer te laten schitteren. Grotere evenementen zoals de Rommelmarkt en het kajakken en riverbiken op de Dender droegen al bij tot een positiever imago en een stuk Denderleeuwse identiteit tot buiten onze gemeentegrenzen. Recent nog pakten we uit met de eerste geslaagde editie van de City Nightrun die ons terug op kaart zette. Vandaag doen we er terug een extra schepje bovenop met deze prachtige kerstverlichting. Zo trachten we stap voor stap Denderleeuw in de kijker te zetten als levende en ondernemende gemeente waar het aangenaam om wonen is”, zegt schepen voor toerisme en lokale economie, Jan De Nul.

Zet jouw foto op Facebook of Instagram met de hashtag #deschakel en wie weet verschijnt jouw foto wel in het infoblad.

Foto: Denderleeuw.be / WD