Kinderen vergeten opa’s en oma’s niet

De jongste kleuters en de oudste lagereschoolkinderen van GO! basisschool Atheneum Denderleeuw hebben vorige week de bewoners van twee woonzorgcentra verrast met een geschenkje en een kaartje. “Het idee kwam van onze oudste kinderen”, vertelt juf Bianca. “De kinderen dachten aan hun eigen grootouders maar ook aan andere grootouders die nu weinig bezoek krijgen.”

De peuters en de kinderen van de eerste kleuterklas hebben samen met hun juffen kleine geschenkjes gemaakt voor de bewoners van Woonzorgcentrum Rodenbach in Denderleeuw. “We willen voor de oma’s en opa’s een lichtje zijn in deze sombere dagen”, zei juf Wilke wanneer ze samen met haar twee collega’s de cadeautjes ging afgeven aan de ergo-therapeute van het woonzorgcentrum. “Onze bewoners gaan heel tevreden zijn. We zullen jullie brief voorlezen en een aantal foto’s doorsturen.”

De oudste kinderen van de basisschool gaan elk jaar voorlezen in een woonzorgcentrum maar dit jaar kon dit niet omwille van corona. Onze oudste kinderen kwamen zelf met het idee om kaartjes te maken voor de bewoners van woonzorgcentrum De Pastorij in Denderhoutem. “De medewerkers waren enorm gelukkig dat er aan hen werd gedacht”, zegt juf Bianca. “Bij het zien van de foto’s waren de kinderen verrast dat een eenvoudig kaartje de bewoners zoveel plezier had gedaan. Sommige kinderen werden er heel emotioneel door.”

Voor meer informatie over de school kan je terecht op de website www.bsgodenderleeuw.be