Nieuws

Kinderopvang De Puzzel lanceert webshop

Vanaf 1 februari 2017 werkt kinderopvang De Puzzel met een webshop. Voor de ouders verandert er hierdoor uiteraard een en ander. Maar de medewerkers van De Puzzel hebben alles in het werk gesteld om de overschakeling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo organiseren ze deze week 3 infoavonden voor ouders. En ook de vrijwilligers van de Buurtcomputer worden ingeschakeld.

 

“We gebruiken al geruime tijd een webshop voor de reservatie van tickets en de inschrijving voor sportkampen en andere vrijetijdsactiviteiten. Nu komt er dus ook  een module voor de voor- en naschoolse opvang en de vakantieopvang bij”, legt bevoegd schepen Jürgen Ruysseveldt uit. “Het gebruik van de webshop zal het voor de ouders én voor onze medewerkers een heel stuk makkelijker maken. Zo zal je als ouder je kinderen makkelijk kunnen inschrijven en kan je meteen online betalen. Ook kan je via je persoonlijke profiel een aantal zaken raadplegen op de webshop: het aantal beschikbare plaatsen voor vakantieopvang, je reservaties, je betalingen en fiscale attesten…”

 

Info-avonden en handleiding ter ondersteuning

 

De nieuwe manier van werken vraagt in het begin wel wat inspanningen, maar de gemeente Denderleeuw doet er alles aan om de ouders zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden. Ruysseveldt: “De ouders moeten in eerste instantie een persoonlijk profiel en een gezinsprofiel aanmaken en de kindjes inschrijven voor de voor- en naschoolse opvang tijdens dit schooljaar. Ouders die al een profiel hebben, bijvoorbeeld door in te schrijven voor sportkampen, hoeven dit uiteraard niet opnieuw te doen en kunnen met datzelfde profiel inloggen om de opvang voor dit schooljaar te regelen. Het is wel belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen. Dan kunnen de medewerkers van De Puzzel een badge aanmaken voor de kinderen, die dan in de loop van december en januari al meegegeven wordt in de opvanglocaties. Met deze badge wordt vanaf 1 februari 2017 de aanwezigheid van de kinderen in de opvang digitaal geregistreerd.”

 

De webshop is intuïtief en gebruiksvriendelijk opgebouwd en er zijn op www.denderleeuw.be/webshop online handleidingen beschikbaar en een lijst met veelgestelde vragen om zelf aan de slag te gaan. “Wie al opvang aanvroeg bij De Puzzel kreeg in november een brief met een duidelijke handleiding”, vervolgt schepen Ruysseveldt. ““Wie graag wat meer uitleg wil over de webshop of wat hulp kan gebruiken bij het aanmaken van een online profiel en gezinsprofiel, is van harte welkom op een van onze info-avonden of bij de sympathieke vrijwilligers van Buurtcomputer. De info-avonden vinden plaats op dinsdag 13 december van 19.30 tot 21.30 uur in Contactcentrum Iddergem (Hoogstraat 93) en donderdag 15 december van 19.30 tot 21.30 uur in de feestzaal van de gemeenteschool Welle (Welleplein 3). Vooraf inschrijven hoeft niet. Kom gerust langs en wij helpen je verder. Breng wel je rijksregisternummer en de logingegevens van je mail (voor de eenmalige activatie van je profiel) mee naar de infoavonden of de Buurtcomputer. Dan kunnen we samen met jou een profiel aanmaken en de inschrijving voor de voor- en naschoolse opvang tijdens dit schooljaar regelen.”

 

Online betalen

 

Nieuw is ook dat de gebruikers van de webshop online kunnen betalen. “Bij een inschrijving op de webshop (voor een sportkamp, kinderopvang of culturele activiteit) betaal je vanaf februari 2017 meteen online voor je inschrijvingen”, legt Sofie Renders, schepen van Financiën, uit. “We hebben hiervoor een overeenkomst afgesloten met Ingenico. Ouders zullen dus niet langer een factuur ontvangen na inschrijving, maar kunnen een online betaling uitvoeren.”

 

Meer info

 

Buitenschoolse Opvang De Puzzel: 053 641 470 – buitenschoolseopvang@denderleeuw.be

www.denderleeuw.be/kinderopvang en www.denderleeuw.be/webshop