Nieuws

Koninklijk Atheneum uitgekozen voor Europees fotoproject

Op donderdag 14 en vrijdag 15 mocht KA Denderleeuw een speciale gast verwelkomen, de Nederlandse topfotograaf Raimond Wouda.

 

Hij kwam naar de school in het kader van het cultureel programma ‘Europe by People’. Raimond Wouda is al lange tijd geïnteresseerd in de microkosmos van leerlingen op middelbare scholen. Wouda raakte gefascineerd door de verschillen en overeenkomsten van scholen uit verschillende Europese landen en besloot zijn project in meerdere Europese landen voort te zetten. Deze week was dus België en specifiek Denderleeuw aan de beurt.

 

“‘Europe by People’ is een eenmalig, groots opgezet cultureel festival met podiumkunsten, beeldende kunst, design en storytelling. Het wordt in 2016 in Amsterdam en Brussel gehouden als onderdeel van het Cultureel Programma rond het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie.” zegt Wouda.

 

“Ik wil graag een historisch document maken, het is niet enkel een document van nu. In de foto’s die ik vandaag neem, wil ik de emoties van jongeren vastleggen. De school is een erg besloten en beschermde omgeving die eigenlijk alleen van jongeren is, het is dan ook een ‘bijzonder aquarium’ waar ik het publiek een inkijk wil geven.” vervolgt Wouda

 

“De foto’s zullen te zien zijn op de site van ‘Europe by People’ en op grote billboards (De Muur) in Amsterdam. De Muur staat van midden februari tot begin april in de Kattenburgerstraat in Amsterdam, niet ver van het technologiemuseum NEMO. Ook een publicatie in weekblad ‘Vrij Nederland’ zit er in.” besluit Wouda.

 

De Brabanter Nico©