Faits DiversNieuws

Koopwarenplein open

Het Koopwarenplein is voltooid en open. De ruimte wordt nog afgewerkt met enkele natuurelementen zoals een wilgenhut, klauterrotsen en een boomstammenparcours. Je kan er wel al parkeren. De realisatie sluit perfect aan op het plangebied RUP Centrum en is een actiepunt binnen de meerjarenplanning dat kan worden afgevinkt.

De wandelpaden zijn verhard in waterdoorlatende materialen. “Je kan er al parkeren, er zijn zes parkeerplaatsen waaronder een parkeerplaats voor mensen met een handicap. We hebben er ook op het kruispunt Koopwarenstraat/Dwarsstraat de voetpaden aangepast en verbreed”, zegt schepen Yves De Smet. “Dit plein zorgt voor de nodige ademruimte en het verkeer op het kruispunt is overzichtelijker”. Daarbovenop heeft het plein nu in de bocht van de Dwarsstraat en de Koopwarenstraat een volwaardige bushalte met overdekte fietsenstalling.

“Het was de bedoeling om het plein in te richten als een extra rustpunt langs de as centrum-station. Het plein moet een volwaardige ontmoetingsplaats worden, met meer groen dat vlinders en bijen aantrekt en genoeg ruimte voor ontmoeting, picknick-, speel-en rustgelegenheid”, aldus schepen Andy Depetter. “ Kinderen krijgen speelheuvels en een ‘wadi’ zal een deel van het hemelwater op het terrein bufferen. Bij de aanplant van het groen was er aandacht voor bio-diversiteit”.