Leerlingen vrije basisschool Welle krijgen les van GAIA over dierenwelzijn

De vrije basisschool van Welle mocht op 11 en 25 mei GAIA verwelkomen voor enkele gastlessen over dierenwelzijn. De dierenrechtenorganisatie maakt de leerlingen bewust van de levensomstandigheden van dieren wereldwijd, en hoe ook zij op een respectvolle manier kunnen omgaan met dieren.

“VBS Welle verwelkomt een vertegenwoordiger van GAIA op 11 en 25 mei. Leerlingen van het tweede, derde en vijfde leerjaar gaan er met hun volle aandacht kunnen luisteren naar lessen over respect voor dieren, de relatie tussen mens en dier en gezelschapsdieren. Het is belangrijk dat we kinderen van kleins af aan leren om respect te hebben voor dieren. Jong geleerd is oud gedaan! Elk dier heeft recht op zorg, respect en bescherming. Daarom nodigen we GAIA uit om enkele gastlessen over dierenwelzijn te komen geven op school. In het verleden hebben we dat nog al gedaan en het blijkt telkens een groot succes”, vertelt schepen voor Dierenwelzijn Yves De Smet.

“De gastlessen die dierenrechtenorganisatie GAIA komen geven zijn op kindermaat gemaakt in een taal die voor hen toegankelijk is. Op een ludieke en interactieve manier proberen we het inlevingsvermogen van kinderen te stimuleren. Om ervoor te zorgen dat ze nooit vergeten wat ze tijdens de lessen hebben opgestoken”, zegt schepen voor Jeugd Sofie Renders.

De Smet gaat verder: “Met deze gastlessen probeert het Lokaal Bestuur kinderen op een positieve manier bewust te maken van de levensomstandigheden van dieren wereldwijd en ook hoe ze zelf best omgaan met dieren. Zo wordt er onder andere dieper ingegaan op de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het houden van een huisdier. In het begin zijn huisdieren klein en schattig, maar ze worden groot. Het is belangrijk om op voorhand goed na te denken vooraleer je een dier in huis neemt.”