Lokaal bestuur brengt de zomer naar Denderleeuw met feestprogramma

Denderleeuw zomert bundelt alle zomerse activiteiten in Denderleeuw. Vlaanderen Feest op 8 juli en de Nationale Feestdag op 21 juli brengen opnieuw grote namen naar Denderleeuw. De optredens zijn helemaal gratis en al onze festiviteiten zijn rolstoeltoegankelijk.

“We trappen ons zomerprogramma in gang met Vlaanderen Feest”, zegt schepen van Feestelijkheden Marnick Vaeyens. “Heel wat grote namen zullen jullie op 8 juli op het Welleplein entertainen. Zo geven onder andere Pauline Slangen, Tessa Cornelis, Willy Sommers, JayRôme en Markske van F.C. De Kampioenen het beste van zichzelf. Let er wel op dat je die datum goed in jouw agenda noteert! De Vlaamse Feestdag valt wel op 11 juli, maar op 8 juli geven we er een lap op.”

“Ook de kinderen kunnen zich volledig uitleven”, vervolgt schepen Marleen Van der Hoeven. “Want tussen 11 en 16 uur staat er een groot springkastelendorp op het Welleplein. Het hele gebeuren staat in het teken van fruit. De kindjes kunnen er allerlei soorten fruit proeven en zelfs de springkastelen zijn in de vorm van grote fruitige snacks.”

Nationale Feestdag

“Nog geen twee weken later zetten we het Dorpsplein van Denderleeuw op stelten”, gaat Van der Hoeven verder. “Op het programma staan Hammertime en Belle Perez. Laat ons hopen dat Belle het Spaanse zonnetje meebrengt en we kunnen genieten van een zalige 21ste juli.”

Schepen Vaeyens vervolgt: “Aan de kinderen hebben we uiteraard ook gedacht! Tussen 19 en 21 uur is er kinderanimatie voorzien en staat er een kermis. De optredens starten om 20 uur. Uiteraard mag een aloude Denderleeuwse traditie als vuurwerk niet ontbreken en kan je om 23.30 uur genieten van een mooi spektakel. Ook dit jaar zal dit diervriendelijk zijn. Het wordt ongetwijfeld een feestje.”

Toegankelijkheid

“Ons volledige Denderleeuw zomert programma maken we zo toegankelijk mogelijk. Dat wil zeggen dat al onze evenementen gratis zijn. Er steeds aandacht is voor jong en oud en we onze evenementen rolstoeltoegankelijk maken. Zowel tijdens de Vlaamse als Nationale Feestdag is er een aparte rolstoelzone voorzien. Voor begeleiding en meer informatie kan je steeds de verantwoordelijke medewerker ter plaatse aanspreken.”

Programma

Vlaanderen Feest (8/07) – Welleplein
11 – 16 uur: Springkastelendorp
18 uur: Markske met Radio Hallo
19 uur: Tessa
19.30 uur: Pauline
20.15 uur: Leeuwenworp
21 uur: Willy Sommers
22.15 uur: JayRôme

Nationale Feestdag (21/07) – Dorp Denderleeuw
19 – 21 uur: Kinderanimatie en kermis
22.15 uur: Hammertime
23.30 uur: diervriendelijk vuurwerk
23.45 uur: Dj-set